miercuri, 26 octombrie 2011

Retete de prajituri - www.blog-culinare.blogspot.com



http://www.blog-culinare.blogspot.com Retete de prajituri, torturi si intreaga bucatarie culinara. Retete culinare in fiecare zi culese din online-ul romanesc

vineri, 21 octombrie 2011

Multumim ca fumati!

Thank you for smoking
Eroul din Thank You for Smoking este Nick Taylor, purtatorul de cuvant al companiei "Big Tobacco", un tip care-si castiga painea aparand drepturile fumatorilor si ale producatorilor de tutun. Se poate spune ca Nick n-are o slujba chiar usoara in vremurile acestea, de cultura in stil neo-puritan. Confruntat cu zelotii care militeaza pentru interzicerea fumatului si cu un senator oportunist care vrea sa puna etichete cu semnul otravii pe tigari, Nick trebuie sa dea de vreo gaselnita, sa-si apere obiectul muncii. Porneste o campanie ofensiva de PR la televiziune si recruteaza un mare agent de la Hollywood pentru a promova fumatul in filme. Nou dobandita notorietate a lui Nick atrage atentia unui mare producator de tigari, dar si a unei reportere de investigatii de la un ziar influent din Washington.Nick isi spune ca nu face decat ceea ce trebuie ca sa-si plateasca ipoteca, dar constiinta e de alta parere. Incepe sa se gandeasca ce imagine va avea el in ochii fiului sau Joey si ce parere va avea copilul despre munca lui.
Regie:
Jason Reitman
In rolurile principale:

Aaron Eckhart
Cameron Bright
Maria Bello

Durata:
92 minute
Gen:
Comedie, Drama

August Rush

Un copil de 11 ani dintr-un orfelinat viseaza ca-si va intalni parintii si de aceea pleaca in cautarea lor. Simte ca are o anumita conexiune cu muzica, dar de la a pune prima data mana pe un instrument muzical si pana a ajunge intr-o orchesta faimoasa este doar un pas. Insa ajunge pe mana unui om care ii punea pe copii sa cante pentru bani. El incearca sa-si gaseasca parintii si sa gasesta muzica, cea care ia unit pe parintii sai: tanarul chitarist irlandez Louis si o frumoasa violoncelista, Lyla. Ei se intalnesc intr-o noapte magica in Washington Square. Tatal ei se impotriveste relatie lor, astfel incat ei ajung sa se desparta, lasand in urma un copil, pe August Rush.
Regie:
Kirsten Sheridan
In rolurile principale:

Freddie Highmore
Keri Russell

Durata:
114 minute
Gen:
Dragoste, Drama, Muzical

Contele de Monte Cristo

The Count of Monte Cristo
Contele de Monte Cristo al lui Alexandre Dumas este povestea clasica a unui barbat care face pe nedrept inchisoare. Filmul prezinta stralucita strategie de razbunare a acestuia impotriva celor care l-au tradat. Chipesul marinar Edmond Dantes, interpretat de Jim Caviezel, este un tanar onest a carui viata linistita si planuri de a se casatori cu frumoasa Mercedes, interpretata de Dagmara Dominczyk, sunt naruite de prietenul lui cel mai bun, Fernand, interpretat de Guy Pearce, care al inseala pentru ca o vrea pe Mercedes doar pentru el. Inchis pe nedrept in inchisoarea din insula Chateau D'If, Edmond este prizonierul unui cosmar care dureaza timp de treisprezece de ani. Macinat de cursul nedorit pe care-l luase viata lui, el abandoneaza tot ceea ce crezuse despre bine si rau de-a lungul timpului si da frau liber gandurilor istovitoare ale razbunarii impotriva celor care l-au tradat. Cu ajutorul unui detinut nevinovat ca si el (Richard Harris), Dantes pune la cale si reuseste evadarea din inchisoare, dupa care se transforma in misteriosul si bogatul Conte de Monte Cristo. Cu o cruzime vicleana el se strecoara in mod inteligent in randurile nobilimii franceze si-i distruge in mod sistematic pe oamenii care l-au manipulat si inrobit.
Regie:
Kevin Reynolds
In rolurile principale:

Guy Peace
Richard Harris
Jim Caviezel

Durata:
131 minute
Gen:
Aventura, Dragoste, Drama

Crank

Chev Chelios este un criminal profesionist, care lucreaza pentru un sindicat imens de pe Coasta de Vest. Intr-o ultima misiune pe care o indeplineste inainte de a se face baiat cuminte si a trai o viata linistita alaturi de iubita lui, Eve, Chev lasa tinta sa-i scape. A doua zi il trezeste un telefon bizar, prin care este anuntat ca i-a fost injectata in timpul somnului o otrava care il va ucide intr-o ora. Singura conditie care poate prelungi acest fatidic termen este ca Chev sa-si mentina organismul intr-o alerta permanenta, intrucat adrenalina impiedica otrava sa ajunga la inima. Este o lupta contracronometru, in care barbatul trebuie sa-i inlature pe toti cei care ii stau impotriva, in incercarea de a descoperi cine l-a condamnat la aceasta moarte lenta, de a-si salva iubita de pericolul in care se gaseste si, nu in ultimul rand, de a gasi antidotul pentru otrava care ii fuge prin vene.
Regie:
Brian Taylor, Mark Neveldine
In rolurile principale:

Jason Statham
Amy Smart

Durata:
87 minute
Gen:
Actiune, Drama

Destinul razboinicului Gingis Khan

Mongol
Inainte de a cuceri jumatate din lumea cunoscuta, Temujin a fost un simplu sclav. Filmul arata cum a reusit el sa porneasca de la umila conditie din tinerete pentru a ajunge la doar 40 de ani marele Ginghis Han, conducatorul hoardelor cotropitoare ale mongolilor si liderul unuia dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut vreodata istoria. In 1162 se naste Temujin,undeva in zona lacului Onon, cel care va realiza unirea tuturor triburilor mongole in anul 1190. La varsta de numai 13 ani, Temujin isi dovedeste calitatile de conducator prin uciderea fratelui sau vitreg, Bekhter. Domnia lui Temujin atinge punctul culminant in anul 1206, atunci cand este numit "Hanul hanilor" luandu-si numele de Genghis Khan. Se stinge din viata in 1227, dupa un accident de calarie.
Regie:
Sergey Bodrov
In rolurile principale:

Tadanobu Asano
Amadu Mamadakov

Durata:
120 minute
Gen:
Biografic, Drama

Barul Coyote Ugly

Coyote Ugly
Cand Violet isi paraseste tatal extrem de protector, Bill (John Goodman) si casa de la periferie pentru un apartament in Manhattan, dintr-o data se gaseste disperata si fara nici un ban. Isi petrece timpul scriind si inregistrand materialul sau original, trecand pe la fiecare casa de inregistrari din oras, toate acestea in incercarea de a-si gasi o slujba cu ajutorul careia sa-si plateasca chiria. Chiar incearca sa cante intr-o seara intr-un club, dar emotiile o impiedica sa isi etaleze propriile creatii in fata publicului. In timp ce batea strazile in lung si-n lat ca sa-si distribuie caseta, crede ca a gasit un manager de club interesat de muzica ei, dar in loc de aceasta gaseste un admirator infocat in persoana unui lucrator mai tanar pe nume Kevin (Adam Garcia). Kevin crede in ea si se ofera sa o ajute. Dupa nenumarate refuzuri ea incepe sa se concentreze asupra ultimei oferte. Primeste o slujba la Coyote Ugly, un club de noapte condus de cunoscuta Lil. Sub influenta intoxicanta a barului, Violet iese din carapace si isi foloseste vocea si sex appeal-ul pentru a iesi in evidenta. In cele din urma isi da seama ca a ajuns nimic mai mult decat o barmanita in culmea gloriei -isi risca slujba si pierde nu numai respectul tatalui sau dar si sansa de a-si urma visul.
Regie:
David McNally
In rolurile principale:

Piper Perabo
Maria Bello
Melanie Lynskey

Durata:
100 minute
Gen:
Comedie

George, traznitul junglei

George Of The Jungle
Muzica, aventura, situatii neprevazute pline de haz si efecte speciale spectaculoase sunt elementele folosite, pentru a realiza o comedie spumoasa despre celebrul erou al junglei - George. De aceasta data, George, care se descurca de minune printre liane, lei si maimute, ajunge la oras. Necazurile lui abia acum incep, civilizatia dandu-i multa bataie de cap, la propriu si la figurat. Noroc cu dragostea, pentru ca se indragosteste de frumoasa Ursula, o femeie de afaceri. Impreuna vor reusi sa depaseasca momentele dificile.
Regie:
Sam Wiesman
In rolurile principale:

Brendan Fraser

Durata:
92 minute
Gen:
Comedie

Servitoarea si samuraiul

The Hidden Blade
In preajma Restauratiei Meiji, Munezo Katagiri, samurai dintr-o casta inferioara, indragostit in secret de servitoarea Kie, se gaseste prins fara voie in luptele politice dintre clanuri. Cand i se ordona sa-si ucida prietenul, condamnat in urma organizarii unui complot, Munezo nu stie cum sa impace datoria sa de razboinic cu loialitatea fata de camaradul sau, dar si cu o iubire imposibila.
Regie:
Yogi Yamada
In rolurile principale:

Masatoshi Nagase
Takako Matsu

Durata:
132 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Vremuri grele

Harsh Times
Jim Davis (Christian Bale) e un fost soldat combatant care s-a intors din Razboiul din Golf, dar nu a reuşit inca sa-si puna viata pe picioare. E mistuit de cosmaruri noaptea, iar ziua n-are niciun chef sa-si ia o slujba care sa-l tina la birou. Tot asteptand sa se iveasca o ocazie (care nu o sa apara niciodata de altfel) de a intra in LAPD, isi face praf toate economiile. Isi tot spune ca o slujba i-ar pune viata in ordine si i-ar da voie sa viseze la o viata fericita. Vrea sa se insoare cu iubita lui, o mexicana pe nume Marta, care ii este foarte devotata, si sa o aduca inapoi in State. Dar, intre timp, hoinareste cu amicul lui, Mike (Freddy Rodriguez), care e si el tot somer. Prietena lui Mike, Sylvia (Eva Longoria) e satulă de povestile si de scuzele lui si e pe cale sa-i dea papucii. Jim se ofera sa-l ajute sa-si gaseasca o slujba, dar, ironie, tot hoinarind pe strazile din South Central, par mai degraba in cautare de belele decat de slujbe. Piaza rea o scoate in cale pe fosta iubita a lui Jim, care tocmai se bate cu actualul ei iubit, un tip dubios care face parte dintr-o banda. De aici incepe sfarsitul celor doi.
Regie:
David Ayer
In rolurile principale:

Freddy Rodriguez
Christian Bale
Eva Longoria Parker

Durata:
119 minute
Gen:
Drama, Thriller

Tombstone

Fostul avocat Wyatt Earp, cei doi frati ai sai si prietenul Doc se reunesc in orasul Tombstone, cu speranta de a duce aici o viata linistita. Dar oraselul incepe sa fie terorizat de o banda de raufacatori, condusa de fratii Clanton. Intre cele doua tabere neintelegerile culmineaza cu o dura confruntare.
Regie:
George P. Cosmatos
In rolurile principale:

Kurt Russell
Val Kilmer
Jason Priestley

Durata:
130 minute
Gen:
Actiune, Drama, Western

Cum sa cuceresti barbatii

Heartbreakers
Max (Sigourney Weaver) si Page (Jennifer Love Hewitt) sunt o echipa de artiste desavarsite, un duo mama-fiica, care au facut din infidelitate o adevarata arta. Insa, in timp ce Max pune la cale escrocarea magnatului William B. Tensy (Gene Hackman), Page il intalneste pe Jack (Jason Lee), si in curand ajunge sa traiasca incredibilul - se indragosteste. Morala si constiinta incep sa-si spuna cuvântul, si, pana la urma, urmarite de un fost sot razbunator, cu un cadavru in portbagaj si cu planul dat peste cap, mama si fiica se vad obligate sa se opreasca si sa-si analizeze relatiile nebunesti.
Regie:
David Mirkin
In rolurile principale:

Sigourney Weaver
Jennifer Love Hewitt

Durata:
123 minute
Gen:
Comedie

Casper o intalneste pe Wendy

Casper meets Wendy
Desi Casper (vocea: Jeremy Foley) si Wendy (Hillary Duff) stiu ca fantomele si vrajitoarele nu se inteleg prea bine, descopera ca ei doi sunt spirite infratite! Dar cand un varcolac malefic, pe nume Desmond Spellman (George Hamilton) se hotaraste sa le distruga pe Wendy si pe trasnitele ei matusi vrajitoare (Cathy Moriarty, Shelley Duvall si Teri Garr), cei doi trebuie sa impiedice o confruntare supranaturala, care se va derula intre familiile lor invrajbite, si, mai ales, trebuie sa il infranga pe Desmond.
Regie:
David McNally
In rolurile principale:

Piper Perabo
Maria Bello
Melanie Lynskey

Durata:
90 minute
Gen:
Aventura, Comedie

Iubire cu gust de afine

My Blueberry Nights
Personajul central al filmului este Elizabeth, o tanara ce calatoreste prin Statele Unite, incercand sa afle adevaratul sens al dragostei si intalnind fel de fel de personaje excentrice pe drum. Elizabeth comanda in fiecare seara o tarta in cafeneaua lui Jeremy (Jude Law). Ii povesteste cum a parasit-o iubitul ei. Intr-o seara nu mai vine, a plecat sa-l caute? Filmat pe legendara Route 66, aceasta reflectie asupra iubirii si a descoperirii de sine este un road movie sentimental, ce-i ofera cantaretei Norah Jones prima ocazie de a juca intr-un film.
Regie:
Kar Wai Wong
In rolurile principale:

Norah Jones
Jude Law

Durata:
90 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Jurnal de bord

Flightplan
In avionul de la Berlin la New York, Kyle Pratt (Jodie Foster) se confrunta cu cel mai cumplit cosmar al oricarei mame cand fetita ei Julia (Marlene Lawston) dispare in timpul zborului. Kyle este distrusa emotional de moartea neasteptata a sotului ei, iar acum se lupta sa demonstreze echipajului si pasagerilor suspiciosi ca nu are halucinatii, in vreme ce nici ea nu mai stie daca nu cumva isi pierde mintile. Desi nici capitanul Rich (Sean Bean), nici politistul de la bord Gene Carson (Peter Sarsgaard) nu pun in discutie afirmatiile vaduvei indurerate, toate dovezile indica faptul ca fetita nu a urcat la bordul avionului, ceea ce duce la paranoia si neincredere din partea pasagerilor si a echipajului. Singura, Kyle nu se poate baza decat pe instinctul si inteligenta ei pentru a rezolva misterul si a-si regasi fetita.
Regie:
Robert Schwentke
In rolurile principale:

Jodie Foster
Peter Sarsgaard

Durata:
93 minute
Gen:
Drama, Thriller

Regele Arthur

King Arthur
Filmul produs de Jerry Bruckheimer, aduce in fata spectatorilor un rege Arthur (CLIVE OWEN) care doreste sa paraseasca Britania si sa se intoarca la pacea si stabilitatea Romei. Inainte de a pleca, o ultima misiune il face sa inteleaga, impreuna cu Cavalerii Mesei Rotunde - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Gawain - ca Britaniei ii trebuie un lider atunci cand gloria Romei va apune. Un lider care sa apere Britania de toate invaziile, in special de Saxoni, si care sa conduca insula spre timpuri noi. Sub indrumarea lui Merlin, un fost dusman de altadata, si alaturi de frumoasa si curajoasa Guinevere (Keira Knightley) Arthur va avea puterea si indrazneala de a schimba cursul istoriei.
Regie:
Antoine Fuqua
In rolurile principale:

Clive Owen
Keira Knightley
Ioan Gruffudd

Durata:
130 minute
Gen:
Aventura, Drama

Oamenii focului

"Ladder 49" surprinde lumea cu totul iesita din banal a unei companii de pompieri din Baltimore si patrunde in intimitatea celor care-si risca viata in fiecare zi. Este o poveste care pleaca de la ziua in care un barbat s-a hotarat sa se alature acestei fratii impotriva focului si continua cu momentul in care intalneste femeia ce va deveni dragostea vietii lui. Filmul surprinde viata unui pompier devotat, Jack Morrison (JOAQUIN PHOENIX) a carui existenta e pusa la incercare atunci cand intra intr-un depozit cuprins de flacari sa salveze un civil prins inauntru. Jack se trezeste cazut intr-un adevarat furnal-capcana si lupta disperat sa supravietuiasca, in vreme ce comandantul lui, Mike Kennedy (JOHN TRAVOLTA) se lupta sa-si scoata prietenul afara. Pe masura ce acest joc disperat al supravietuirii avanseaza, Jack reflecta, moment cu moment, cum a pasit in fiecare zi spre acest deznodamant.
Regie:
Jay Russell
In rolurile principale:

Joaquin Phoenix
John Travolta

Durata:
105 minute
Gen:
Actiune, Drama

2 Zile in Paris

2 Days in Paris
"Doua zile in Paris" urmareste relatia unui cuplu de New Yorkari in timpul vacantei petrecuta in Paris,o frantuzoiaca fotograf, Marion, si un designer american Jack. Acestia incearca sa refuzioneze relatia prin romanta si printr-o calatorie prin Europa. Calatoria lor catre Venetia, nu prea a mers cum trebuie, amandoi au avut gastrita. Mari sperante le-au avut pentru Paris. Insa arogantii parinti ai fete nevorbitori de engleza in combinatie cu obsesia lui de a face fotografii la fiecare piatra funerara nu face decat sa adauge gas pe foc. Au sa reusesca ei sa-si salveze relatia? Sau vor reusi doar sa imbunatateasca arta de a se certa.
Regie:
Julie Delpy
In rolurile principale:

Julie Delpy
Adam Goldberg

Durata:
96 minute
Gen:
Comedie, Dragoste, Drama

Elefantul Blue

The Blue Elephant
Un tanar elefant merge intr-o aventura extraordinara si invata lectii importante despre prietenie, dragoste si curaj.
Regie:
Kompin Kemgumnird
In rolurile principale:

Jeremy Redleaf
Carl Reiner and Thomas Sharkey

Durata:
79 minute
Gen:
Animatie, Aventura

Penumbra

Half Light
Scriitoarea de succes Rachel Carlson (Demi Moore) duce o viata perfecta. Ea locuieste impreuna cu sotul sau, Brian si fiul lor intr-un apartament din Londra. Din cauza unui moment de neatentie, viata i se da total peste cap. Fiind ocupata pana peste cap cu scrierea unui roman, Rachel uita poarta din spate deschisa, iar fiul ei, Thomas, se ineaca in lacul din apropiere. Opt luni mai tirziu, Rachel inca nu-si revine, casnicia ei ajunge in pragul divortului, iar inspiratia necesara pentru a continua romanul ii lipseste cu desavirsire. Dupa ce ruptura dintre ea si Brian se produce, Rachel decide ca cel mai bine ar fi pentru ea daca s-ar muta intr-o casuta la malul marii. Din pacate, nici aici nu-si gaseste linistea pentru ca o serie de lucruri ciudate i se intimpla si incepe sa creada ca si-a pierdut mintile.
Regie:
Craig Rosenberg
In rolurile principale:

Demi Moore
Henry Ian Cusick

Durata:
110 minute
Gen:
Drama, Thriller

Un plan perfect

Foolproof
Kevin, Sam si Rob sunt trei tineri care au o pasiune neobisnuita: in timpul liber ei planuiesc jafuri perfecte, doar pentru a se distra, fara a avea intentia de a le pune vreodata in practica. Insa jocul lor ia o turnura neasteptata in momentul cand ultimul plan conceput de specialistii infractiunii virtuale dispare fara urma. Situatia devine si mai grava cand cei trei tineri sunt abordati de un barbat care le da un ultimatum: sa puna la punct un jaf pentru el, sau vor merge la inchisoare. Pe masura ce timpul trece, Kevin, Sam si Rob inteleg ca ceea ce risca implicandu-se in acest plan nu este numai libertatea lor.
Regie:
William Phillips
In rolurile principale:

Ryan Reynolds
Kristin Booth

Durata:
94 minute
Gen:
Actiune, Thriller

Fiica lui Mos Craciun

Santa Baby 2
Obosit de responsabilitatile jobului sau, Mos Craciun decide sa se retraga si sa-i delege atributiile fiicei sale. Din pacate, Mary are un job important la New York si nu doreste sa renunte la cariera sa, doar pentru un capriciu al tatalui sau. Discutiile dintre cei doi pun in pericol sarbatoarea Craciunului, iar in regat se naste un conflict generat de Teri, un fost elf nemultumit.
Regie:
Ron Underwood
In rolurile principale:

Paul Sorvino
Kelly Stables

Durata:
95 minute
Gen:
Comedie

Familia Adams

Addams Family Reunion
Cunoscuta familie a vampirilor Addams are probleme: bunicul si bunica se comporta tot mai normal! Este nevoie de o reuniune de familie, pentru a gasi noi remedii de "supravietuire" a vampirilor. Dar dupa reuniune, nimeni nu mai e ca inainte. De ce?
Regie:
Dave Payne
In rolurile principale:

Daryl Hannah
Tim Curry

Durata:
87 minute
Gen:
Comedie, Thriller

Fata in fata

Face Off
De la inceput pana la sfarsit, o tensiune dramatica fara egal strabate acest film in care, pentru a prinde un ucigas psihopat, un politist abil, gata de orice sacrificiu, renunta la propria-i identitate si preia infatisarea celui urmarit. Filmul se transforma intr-o urmarire inclestata, caci viata politistului este mereu in pericol.
Regie:
John Woo
In rolurile principale:

John Travolta
Nicolas Cage

Durata:
138 minute
Gen:
Actiune

Regatul de foc

Reign of Fire
În Londra zilelor noastre, un baiat de 12 ani, Quinn, nu stie nici el cum face, dar reuseste sa trezeasca dintr-un somn secular o fapturã antediluviana, un dragon. Douazeci de ani mai tarziu, consecintele unei descoperiri nechibzuite de copil, se dovedesc a fi dezastruoase pentru civilizatia planetei. Dragonul trezit la viatã a umplut pamantul cu progenituri, toate in cautarea hranei. Oamenii, alimentul preferat al dragonilor, sunt din ce in ce mai putini Dragonii sunt fiinte sofisticate, inteligente, evoluate, pretentioase, care nu vor sa imparta cu nimeni conducerea planetei. Acum, sef al pompierilor, Quinn (Christian Bale) are misiunea de a ocroti viata celor dintr-o micã comunitate, fapt pentru care trebuie sa tina oamenii cat mai departe de fiara apocaliptica.
Regie:
Rob Browman
In rolurile principale:

Matthew McConaughey

Durata:
108 minute
Gen:
Actiune, SF

Alex si Emma

Alex, un scriitor talentat este si mare iubitor de jocuri de noroc. Pentru a-si acoperi datoriile imense, dar si pentru a-si salva viaţa, Alex are o singura sansa: sa scrie un roman si sa-l vanda in 30 de zile. El o angajeaza pe Emma, o tanara stenografa care-l va ajuta. Desi nu se potrivesc deloc, incet, incet, intre ei se infiripa o legatura sentimentala, iar interventiile ei in roman vor influenta atat povestea scrisa de Alex, cat si viata lui.
Regie:
Rob Reiner
In rolurile principale:

Kate Hudson
Luke Wilson

Durata:
96 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

Intalnire pe intuneric

Blind Dating
Un tanar orb (Chris Pine) a crescut intr-o famile in care fratele sau facea tot felul de glume pe seama lui: cand erau la picnic, mici fiind, i-a spus ca in padure trebuie sa alergi, neprecizand ca sunt si copaci. Mama sa era foarte grijulie cu el, iar tatal l-a invatat de mic sa joace diferite sporturi.Este unul dintre cei mai buni aruncatori la cos cu mingea de basket. Insa refuza sa se considere orb, nefolosind bastonul pentru orbi, astfel apar multi situati amuzante.Isi doreste sa vada, de aceeea se hotaraste sa i se faca un experiment prin care poate vedea alb-negru. Dar pana la operatie, apare o fata indianca, Jay, de care se indragosteste la "prima vedere". Fratele lui incepe sa-i aranjeze intalniri cu diferite fete, dar totul se complica cand personajul principal afla ca cea de care s-a indragostit urmeaza sa se casatoreasca, crezand ca este parasit pentru ca este orb.
Regie:
James Keach
In rolurile principale:

Chris Pine
Jane Seymour

Durata:
95 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

Lumea lui Hulk

Planet Hulk spune povestea unor super-eroi Illuminati (Iron Man, Thor, Dr. Strange si Reed Fichards) care considera ca Hulk a devenit o adevarata amenintare la adresa intregii planete si a locuitorilor sai. In benzile desenate cei mai renumiti eroi ai lumii reusesc sa il captureze si sa-l "anestezieze" destul timp cat sa gaseasca o solutie. Solutia este expulzarea acestui mare pericol pe o planeta unde nu ar mai putea rani pe nimeni. Bineinteles ca in timpul calatoriei sale spre noua casa, mesajul prin care Hulk este instiintat de aceasta decizie, care a fost luata fara acordul lui, il scoate din sarite. Smash, boom, bam si nava isi schimba traiectoria. Hulk aterizeaza pe planeta Sakaar, o planeta foarte ostila pentru toti strainii nepoftiti.
Regie:
Sam Liu
In rolurile principale:

Rick D. Wasserman
Lisa Ann Beley

Durata:
81 minute
Gen:
Actiune, Animatie

Noapte buna si noroc

Good Night and Good Luck
La inceputul anilor '50, amenintarea comunismului a creat o atmosfera de paranoia in Statele Unite, iar senatorul Joseph McCarthy din Wisconsin a exploatat din plin aceste temeri. Reporterul CBS Edward R. Murrow si producatorul sau, Fred Friendly, au decis sa ia o pozitie si sa-l provoace pe McCarthy pentru a-l demasca drept un creator de zvonuri si temeri nefondate, asa cum era. Acest lucru i-a afectat enorm din punct de vedere personal pe ambii ziaristi, si, cu toate astea, ei si-au sustinut opiniile si au ajutat la caderea unuia dintre cei mai controversati senatori din istoria Americii.
Regie:
George Clooney
In rolurile principale:

Patricia Clarkson
David Strathairn
George Clooney

Durata:
98 minute
Gen:
Drama

Cele 18 degete ale mortii

18 Fingers of Death
Un film care ia in deradere filmele de arte martiale de mana a doua, "18 degete ale mortii" face mare haz de scenele bataioase din filmele chinezesti. Cel mai bine pastrat secret al Hollywood-ului este starul legendar al artelor martiale, Buford Lee. A jucat in aproape o mie de filme si totusi nimeni nu-l cunoaste. Nimeni, in afara de Ronald Mack, abia iesit de pe bancile liceului, plin de energie si pornit sa realizeze un documentar despre actorul sau preferat. Documentarul lui Ronald il urmareste pe Buford Lee in incercarea acestuia de a prinde rolul care-i va aduce gloria. Cand investitorii retrag finantarea proiectului, Ronald si Buford se hotarasc sa faca echipa si sa filmeze un documentar independent. Vor reusi? Va sti vreodata Hollywood-ul cine este Buford Lee? 18 Fingers of Death!
Regie:
James Lew
In rolurile principale:

James Lew
Maurice Patton

Durata:
87 minute
Gen:
Actiune, Comedie

20 de ani mai tarziu

20 Years After
Tot ce putea merge rau a mers rau: razboaie, terorism, dezastre naturale. Refugiatii au fost adapostiti in tabere in jurul oraselor. La 20 de ani dupa ce bombele au rasunat , iar suferintele s-au domolit, putinii supravietuitori traiesc acum in frica si fara speranta. Speranta tuturor pare sa fie in viitor, intr-un copil care se va naste si va putea lupta sa salveze viitorul sumbru. Pentru acest copil, viata devine dificila chiar inainte de a se naste, pentru ca multi oameni, vor sa se foloseasca de acesta, in propriul lor scop.
Regie:
Jim Torres
In rolurile principale:

Azura Skye
Joshua Leonard

Durata:
95 minute
Gen:
Drama, SF

30.000 de leghe sub mari

30,000 Leagues Under the Sea
In aceasta versiune moderna a povestii SF clasice, sociopatul si carismaticul capitan Nemo foloseste tehnologia ultramoderna a submarinului sau pentru a se razbuna pe lumea de la suprafata. Un SF spectaculos a carui actiune se petrece pe fundul marii. Pastreaza traditia din "Abisul si Vanatoarea lui Octombrie Rosu.
Regie:
Gabriel Bologna
In rolurile principale:

Lorenzo Lamas
Natalie Stone

Durata:
90 minute
Gen:
Drama, SF

Vanatoare fatala

A Sound of Thunder
Intr-o America a viitorului o firma organizeaza safari de vanatoare a dinozaurilor in era preistorica. Unul din vanatori aduce din greseala un fluture, si cum este interzisa aducerea oricarui organism din trecut acest fapt minor va declansa o reactie in lant care va distruge omenirea. O echipa de experti trebuie sa se intoarca in timp si sa inlocuiasca fluturele.Filmul este o ecranizare a unei nuvele scrise de maestrul literaturii SF, Ray Bradbury.
Regie:
Peter Hyams
In rolurile principale:

Ben Kingsley
Edward Burns

Durata:
103 minute
Gen:
Aventura, Drama, SF, Thriller

Imparateasa si razboinicii sai

An Empress and the Warriors
In China straveche, doua regate rivale se lupta pentru dominatia suprema. Pe campul de lupta, un rege pe moarte ii cere fiicei lui, printesa Fei-Er, sa preia conducerea si sa apere regatul cu ajutorul generalului Xue-Hu. Aspirand la tronul regatului, varul lui Fei-Er, Wu Ba, trimite asasini sa o omoare pe printesa. Un barbat misterios numit Duan Lan-Quan reuseste sa o salveze pe printesa si cei doi se indragostesc. Fei-Er trebuie sa aleaga intre visul ei de a fugi cu Duan si datoria de a salva regatul.
Regie:
Siu-Tung Ching
In rolurile principale:

Donnie Yen
Kelly Chen

Durata:
99 minute
Gen:
Actiune, Drama

Intunericul

Blackout
Povestea din Blackout este inspirata din faptele reale care au avut loc pe data de 14 August 2003, Coasta de Est a Americii, New York, Brooklyn. Totul este normal in aceasta zi obisnuista de viata pana cand are loc cea mai mare pana de curent cu consecinte groaznice pentru cartierul East Flatbush din Brooklyn. In absenta luminii, intunericul scoate la iveala tot ceea ce este mai urat la oameni. In absenta unui element al civilizatiei care sustine societatea, toate regulile sunt uitate si inlocuite de natura barbara a omului, care introduce haosul ca noua ordine. Chiar daca reportajele arata ca toata lumea este calma si defectiunea urmeaza sa fie remediata, situatia in cartierul din Brooklyn devine volatila si consumata de violente, furturi si revolte. Autoritatile nu pot face fata acestui lant de infractiuni, care a invaluit intreaga populatie, incercand in acelasi timp sa pregateasca locuitorii acelui cartier pentru cea mai terifianta noapte din viata lor.
Regie:
Rigoberto Castaneda
In rolurile principale:

Amber Tamblyn

Durata:
120 minute
Gen:
Horror, Thriller

La granita terorii

Borderland
Trei prieteni - Ed, Henry si Phil - pleaca in Mexic pentru o vacanta promitatoare, in care, spera ei, se vor intalni cu multe fete atragatoare. Vacanta se transforma in cosmar, pentru ca Phil este rapit de membrii unui grup de satanisti, condus de Santillan. Pentru ca politia nu-i sprijina, Ed si Henry sunt nevoiti sa ceara ajutorul unui fost politist, in incercarea de a-si salva prietenul.
Regie:
Zev Berman
In rolurile principale:

Brian Presley
Martha Higareda

Durata:
104 minute
Gen:
Horror

Nascut pentru lupta

Born To Fight
In timpul unei descinderi in forta a politiei impotriva unor traficanti de droguri, ofiterul Fortelor Speciale Deaw (Dan Chupong) e martor la uciderea brutala a superiorului si prietenului sau, Puntakarn Ritdamrong (Sahaschai Chumrum), crima comisa la ordinul generalului Yang (Noppol Gomarachun), un cunoscut baron al drogurilor. Yang este deferit justitiei, dar Deaw nu se mai simte in stare de a-si indeplini misiunea de politist dupa moartea prietenului sau si decide sa-si ia o pauza de la Fortele Speciale si s-o insoteasca pe sora lui Nui (Kessarin Ektawatkul), campioana taekwondo, si o echipa de atleti olimpici de elita, intr-o vizita intr-un mic sat situat langa granita. La scurt timp dupa sosirea lor, satul e incercuit si facut prizonier de o armata de gherila inarmata cu proiectile nucleare, care cer eliberarea generalului Yang. Cu proiectilele indreptate spre Bangkok si cu timpul in defavoarea lor, totul depinde acum de Deaw, sora lui si colegii ei sportivi. Ei trebuie sa-si foloseasca talentele unice si deosebite de luptatori impotriva mercenarilor, inainte de a fi prea tarziu.
Regie:
Panna Rittikrai
In rolurile principale:

Dan Chupong
Nappon Gomarachun

Durata:
96 minute
Gen:
Actiune

Cosmarul de la cabana

Cabin Fever
Un film sangeros, ar putea spune unii, pentru ca in Claustrofobia este prezentata o poveste dramatica, ingrozitoare chiar, ar putea spune altii. Cinci tineri se retrag un week-end in padure pentru a sarbatori cu o petrecere finalizarea examenelor. Pe de o parte ii avem pe copiii cuminti Paul (Rider Strong) si Karen (Jordan Ladd), pe de alta parte ii avem pe copiii obraznici: Jeff (Joey Kern) si Marcy (Cerina Vincent). In plus, il avem si pe nelipsitul baietas al fratiilor americane, Bert (James DeBelle). In momentul in care un padurar isi face simtita prezenta la cabana celor cinci, distractia lor ia sfarsit, pentru ca padurarul este infectat cu un virus care va determina un adevarat macel.
Regie:
Eli Roth
In rolurile principale:

Rider Strong
Jordan Ladd
James DeBello

Durata:
94 minute
Gen:
Horror

Coronado

Claire Winslow (Kristin Dattilo) avea tot ce isi dorea de la viata; o casa frumoasa in Beverly Hills si un logodnic iubitor. Aventura incepe odata ce Claire decide sa isi surprinda logodnicul plecat intr-o calatorie de afaceri in Elvetia. Surpiza va fi de partea ei cand descopera disparitia lui Will (Michael Lowry) in anarhicul stat central-american, El Coronado. Hotarata sa mearga pe urmele acestuia, Claire ajunge in El Coronado, o tara aflata in plina revolutie impotriva dictatorului Ramos (John Rysh-Davies). Misterul disparitiei logodnicului, o determina pe Claire sa porneasca alaturi de irascibilul reporter Arnet McClure (Clayton Rohner), intr-o expeditie in teritorul controlat de rebeli, pentru a-l intalni pe revolutionarul Rafael (Byron Quiros).
Regie:
Claudio Fah
In rolurile principale:

Kristin Dattilo
Clayton Rohner

Durata:
88 minute
Gen:
Actiune, Aventura, Comedie

Comoara lui Da Vinci

The Da Vinci Treasure
Un antropolog trebuie sa dezlege codul secret ascuns in operele lui Leonardo Da Vinci pentru a gasi cea mai mare comoara a omenirii, care ar putea sa schimbe crestinismul pentru totdeauna.
Regie:
Peter Mervis
In rolurile principale:

Lance Henriksen
C.Thomas Howell

Durata:
90 minute
Gen:
Actiune, Thriller

Premiile Darwin

The Darwin Awards
Un detectiv criminalist (Fiennes) si un investigator din domeniul asigurarilor (Ryder) incearca sa descopere un potential castigator al premiului Darwin. Premiile Darwin saluta imbunatatirea genomului uman, onorand pe cei care s-au sinucis in cele mai stupide feluri.
Regie:
Finn Taylor
In rolurile principale:

David Arquette
Winona Ryder
Joseph Fiennes

Durata:
94 minute
Gen:
Aventura, Comedie, Dragoste

Deceptie

Deceived
Adrienne Saunders, o restauratoare de obiecte de arta de succes, este maritata cu Jack, si el un expert in materie. Sunt casatoriti de sase ani si sunt parintii unei frumoase fetite in varsta de cinci ani, Mary. Se pare ca familia Saunders nu duce lipsa de nimic, insa aparentele sunt inselatoare. Dupa o serie de coincidente stranii, pe care si un idiot le-ar observa, Adrienne ajunge la concluzia ca sotul ei nu este cel care era la inceput. Dupa ce Jack i-a spus lui Mary ca el s-a nascut la Boston, dar prietenii spun ca ar fi din New York, neconcordantele sunt prea numeroase pentru a fi ignorate.Adrienne este, in sfarsit, convinsa ca ceva nu e in regula cu sotul ei cand acesta moare intr-un accident de masina si ea descopera ca Jack folosise numele unui barbat mort cu 16 ani in urma. Si cercetarile incep, Adrienne dorind sa descopere cine fusese intr-adevar sotul ei. Dar acum incepe, cu adevarat, pericolul.
Regie:
Damian Harris
In rolurile principale:

Goldie Hawn

Durata:
104 minute
Gen:
Thriller

Jocuri stranii

Funny Games
Retrasi in weekend la locuinta de vacanta, Ann, George si fiul lor,Georgie, sunt abordati de doi tineri prezentabili despre care nu au idee ca sunt niste psihopati infioratori. Sechestrati la scurt timp in propria locuinta, cei trei vor fi obligati sa practice tot felul de "jocuri" sadice spre amuzamentul bolnav al tinerilor. Protagonistii peliculei sunt George (Ulrich Mühe), Anna (Susanne Lothar), si fiul lor, Georgie (Stefan Clapczynski). In vreme ce tatal si fiul se distrau, jucandu-se de-a marinarii, la usa lor isi face aparitia un tanar, Peter (Frank Giering), care cere cu imprumut niste oua. De fapt, din aceasta clipa, linistea familiei se va duce definitiv pe apa sambetei. Nepoftitul musafir este insotit de Paul (Arno Frisch), un tanar arogant si, in scurt timp, devine evident faptul ca cei doi nu se prea grabesc sa plece. Cand George se intoarce acasa, are o tentativa de a incearca sa-i puna pe fuga, insa aceasta se dovedeste a fi doar un pretext care determina izbucnirea violentei fizice, iar din acest moment familia ajunge sa fie captiva celor doi intrusi.
Regie:
Michael Haneke
In rolurile principale:

Naomi Watts
Tim Roth

Durata:
112 minute
Gen:
Horror, Thriller

George si dragonul

George and the Dragon
Prima Cruciada pentru eliberarea Pamantului Sfant e incheiata. O mare multime obosita de cavaleri, scutieri, soldati si preoti se intoarce acasa, traversand o Europa care s-a schimbat pentru totdeauna. O era a legendelor si misterului este pe cale de a se naste. George, un chipes cavaler englez, poarta in suflet povara de a fi fost martor la sangele curs in Palestina si nu doreste decat ca durerea lui sa se sfarseasca si sa aiba o viata linistita, in pace. Pe drumul de intoarcere spre Anglia, George se indreapta spre nord, unde auzise ca pamantul e rodnic, populatia e putina si exista un rege bun, pe nume Edgaar. Dar George il gaseste pe rege intr-o stare deplorabila. Fiica sa, Luna, tocmai disparuse. In schimbul unei bucati de pamant, cavalerul se invoieste s-o caute pe printesa. Impreuna cu servitorul credincios al regelui, Elmendort, George pleaca in misiunea incredintata. El descopera atat printesa, cat si misterul legat de disparitia ei. Drumul e plin de peripeţii si mult mai aventuros decât cel din care tocmai s-a întors. Împreună cu servitorul credincios, George va descoperi adevărul, dragonul, prinţesa şi dragostea.
Regie:
Tom Reeve
In rolurile principale:

James Purefoy
Piper Perabo

Durata:
93 minute
Gen:
Actiune, Aventura

Godsend

Dupa ce fiul lor de 8 ani moare chiar de ziua lui, Jessie (Romijn-Stamos) si Paul (Kinnear), aflati in culmea durerii, cunosc un doctor (De Niro) care este un nume de frunte in cercetarea genetica. El ii va conduce pe parinti intr-o incercare desperata de a schimba legile naturii si le cloneaza fiul. Experimentul este o reusita si Adam creste, sub atenta supraveghere a doctorului, devenind un baietel sanatos si fericit pana la aniversarea zilei de 8 ani. Pe masura ce trece timpul, parintii incep treptat sa vad mici dar subtile diferente intre noul Adam si fiul pe care il pierdusera. La aniversarea celor 8 ani, schimbarile de caracter devin mai pronuntate. Adam devine distant, temator si simte o amenintare palpabila. Noul Adam incepe sa aiba cosmaruri si sa fie inspaimantat de imaginile unei personalitati sinistre care incepe sa-l stapaneasca. Paul si Jessie nu pot sa ignore faptul ca acesta Adam e diferit. Teroarea se instaleaza in cuplu si ei incep sa realizeze ce au facut sau ce li s-a facut.
Regie:
Nick Hamm
In rolurile principale:

Rebecca Romjin
Robert DeNiro
Greg Kinnear

Durata:
102 minute
Gen:
Drama, Horror, Thriller

Pacatele unui politist

Bad Lieutenant
Terence McDonagh (Nicolas Cage) este promovat locotenent dupa ce salveaza un om in timpul uraganului Katrina. Actul sau de eroism nu are nici un efect pozitiv asupra vietii lui Terence, totusi, caci il lasa cu o afectiune a spatelui si dependent de analgezice. Un an mai tarziu, Terrence îicepe o lupta pe cont propriu impotriva lui Big Fate, un traficant de droguri banuit ca ar fi ucis o intreaga familie de imigranti senegalezi.
Regie:
Werner Herzog
In rolurile principale:

: Nicolas Cage
Eva Mendes

Durata:
121 minute
Gen:
Drama

Dezastre si alte catastrofe

Disaster Movie
Bun venit in lumea dementa si amuzanta a lui Disaster Movie - cea mai recenta parodie a echipei care a parodiat horror-ul pentru adolescenti in Scary Movie, cliseele in comedia romantica Date Movie, blockbusterele in Epic Movie, si "super-masculinul" 300 in Meet the Spartans.Dupa ce a a avut un cosmar ciudat, Will se trezeste si descopera ceva si mai ciudat - pe prietena lui AMY dupa o partida de sex cu cineva care seamana in mod bizar cu starul hip-hop transformat acum in vedeta de reality TV - Flava Flav. Cand Will ii impartasese frica lui de apocalipsa profetita in vis, Amy o interpreteaza ca pe o "teama de a se lega" de ea si rupe relatia. Curand dupa aceea, cand Will isi oblojeste inima franta la o petrecere, New York-ul e zguduit de asteroizi, tornade si furtuni cu gheata - toate in aceeasi noapte. Filmul urmareste comica aventura a lui Will si companionilor sai in lupta lor de a ajunge intr-un loc sigur. Destinatia este Muzeul de Istorie a Naturii, unde lucreaza Amy si unde un craniu de cristal aztec - la fel ca cel din cosmarul lui Will - trebuie repus pe un altar pentru a se opri dezastrul. Dar cand tatal de mult pierdut a lui Will, un Indiana Jones decrepit, moare in timp ce incearca sa inlocuiasca craniul, misiunea ii revine lui Will.
Regie:
Jason Friedberg, Aaron Seltzer
In rolurile principale:

Carmen Electra
Valerie Wildman

Durata:
90 minute
Gen:
Comedie

Dragoste cu sufletul la gura

Extreme Dating
Patru tineri nici mai frumosi, nici mai urati decat altii, dar sigur mai ghinionisti, au cautat marea iubire in toate locurile in care banuiau ca s-ar putea ascunde, dar nu au gasit-o sub nici un chip. Insa intr-o zi, pe cand se aflau la ski, unul dintre baieti are un mic accident, ocazie cu care intalneste si marea pasiune. Concluzia celorlalti este una clara: circumstantele extreme dau nastere iubirii fulgeratoare. Iar daca soarta nu face nimic in acest sens, baietii hotarasc sa preia fraiele si sa intre in actiune. Ei pun la cale un plan sofisticat de rapire si in acest sens angajeaza niste profesionisti. Fara sa stie insa ca acestia sunt niste fosti condamnati care au intentii mult diferite de ale lor. Cum situatia scapa total de sub control, baietii "din spatele liniilor inamice" trebuie sa-si salveze prietenii captivi. Iar la sfarsitul toatei acestei tevaturi cu scopuri amoroase, daca scapa cu viata, poate vor intalni si iubirea pentru care au facut sacrificii mai mari decat intentionau.
Regie:
Lorena David
In rolurile principale:

Meat Loaf
Monique Demers

Durata:
96 minute
Gen:
Comedie

Risc extrem

Extreme Ops
Sporturile extreme capata un nou sens cand un medaliat cu aur la coborare cu schiurile si doi snowboard-eri de mare clasa se incumeta pe partiile din Austria - avand alaturi o echipa de filmare - pentru a turna un clip publicitar. Cascadoria - deja periculoasa prin ideea ei de a declansa o avalansa si de a surprinde totul pe camera - se dovedeste a fi si mai periculoasa prin faptul ca ei filmeaza exact langa ascunzatoarea secreta a lui Slobodan Pavle, un criminal de razboi sarb. Surprinzandu-l accidental pe pelicula, ei sunt prinsi intr-o cursa pe viata si pe moarte prin muntii inzapeziti ai Austriei. Prezentand cascadorii nemaivazute in film - bine regizate si exploatate de Christian Duguay (el insusi practicant de schi extrem) - filmul "Risc Extrem" este un adevarat regal al sportului extrem, in care schiori exceptionali se avanta in incercari-limita, dovedind un singur lucru - lama are doua taisuri.
Regie:
Christian Duguay
In rolurile principale:

Rufus Sewell
Devon Sawa

Durata:
93 minute
Gen:
Actiune, Thriller

Carte verde

Green Card
Sosit in America, un tanar face o casatorie de convenienta, pentru a putea obtine cartea verde si dreptul de munca, dar sfarseste prin a se indragosti de propria sotie.O poveste de dragoste nascuta din dorinta unui compozitor francez de a trai in Statele Unite ale Americii. George o convinge pe Bronte Mitchell Faure sa se marite cu el pentru a obtine green card-ul care ii permite sa munceasca in America si sa primeasca cetatenie. Nevoiti sa locuiasca impreuna, cei doi incep prin a fi extrem de politicosi unul cu celalalt, dar datorita spatiului restrans urmeaza o serie de confruntari intre cele doua personalitati extrem de diferite. Totusi, ei ajung sa se indragosteasca unul de celalalt, dar trebuie sa convinga si oficialitatile ca mariajul lor este unul bazat pe dragoste.
Regie:
Peter Weir
In rolurile principale:

Gerard Depardieu
Andie MacDowell

Durata:
103 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

Mississippi

Hands of Mississippi
Emma merge sa stea cu bunicii pe timpul vacantei si impreuna cu cativa copii din imprejurimi, incearca sa salveze un cal batran pe care stapanul vrea sa-l vanda unui negustor pentru a-l omori si pentru a-i vinde carnea.
Regie:
Detlev Buck
In rolurile principale:

Detlev Buck
David Kross

Durata:
98 minute
Gen:
Aventura

Infernul

L'Enfer
Filmul aduce pe ecran pe cunoscutele actrite franceze Emanuelle Beart, Marie Gillain, Karin Viard, acompaniate in mod cu totul surprinzator de aparitiile fantomatice ale lui Carole Bouquet, Jacques Perrrin, Jacques Gamblin, Jean Rochefort.
Regie:
Danis Tanovic
In rolurile principale:

Emmanuelle Beart
Karin Viard
Marie Gillain

Durata:
98 minute
Gen:
Drama

Printesa Ghetii

Ice Princess
Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) este o tanara desteapta, dar cu probleme de adaptare. Prinsa intre visul de a deveni patinatoare, si dorinta mamei ei (Joan Cusack) de a o vedea la Harvard, Casey spera sa ajunga intr-o zi precum Nikki, Tiffany si Gen, trei patinatoare talentate, care concureaza in campionatul american. Dar, cand Casey are sansa de a se antrena cu Gen si antrenoarea ei, care ii este de fapt si mama (Kim Catrall), ea trebuie sa-i distruga visele mamei sale pentru a si le urma pe ale ei. Cu singurul ajutor venit din partea fratelui lui Gen, Casey accepta provocarea vietii, in incercarea de a deveni campioana si o adevarata "Printesa a Ghetii".
Regie:
Tim Fywell
In rolurile principale:

Michelle Trachtenberg
Kim Cattrall

Durata:
92 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

In numele regelui

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale
Filmul este inspirat de jocul video Dungeon Siege si ne arata povestea unui barbat simplu, Farmer, din regatul Ehb, ce are o singura dorinta: ca familia lui sa supravietuiasca vremurilor grele prin care trece regatul. Dar viata localnicilor devine si mai grea cand despoticul Gallian invadeaza Ehb, iar Farmer trebuie sa-asi abandoneze satul de bastina pentru a-si salva sotia si regele. Va reusi Farmer sa-si duca la bun sfarsit misiunea?
Regie:
Uwe Boll
In rolurile principale:

Jason Statham
Leelee Sobieski

Durata:
127 minute
Gen:
Actiune, Aventura

Paznicul

The Keeper
Dupa ce este tradat si pe punctul de a fi ucis de catre lacomul lui partener, ofiterul de politie din Los Angeles Rolland Sallinger este obligat de catre superiorii sai ierarhici sa se pensioneze pe motive medicale si este parasit de toata lumea din jurul lui. Salvarea pare sa vina sub forma propunerii unui bogat si influent om de afaceri din New Mexico de a-l angaja ca garda de corp pentru frumoasa lui fiica Allegra.Atunci cand un grup de mafioti o rapesc pe fata, Rolland Sallinger trebuie sa recurga la toate abilitatile sale de fost politist, sa apeleze la toate talentele ascunse de care dispune si sa faca o adevarata demonstratie de forta pentru a reusi sa ii gaseasca pe rapitori, sa o smulga pe fiica omului de afaceri din mainile lor si sa o protejeze.
Regie:
Keoni Waxman
In rolurile principale:

Luce Rains
Steven Seagal

Durata:
94 minute
Gen:
Actiune

Viata secreta a cuvintelor

The Secret Life of Words
Un loc izolat din mijlocul marii, o platforma petroliera. Aici, unde traiesc numai barbati are loc un accident. Pentru ingrijirea lui Josef (Tim Robbins), barbatul accidentat, care si-a pierdut temporar vederea, soseste Hannah (Sarah Polley), o femeie misterioasa, tacuta. Intre cei doi se naste o llegatura ciudata, din care nu lipsesc adevăaurile si minciuna, o legatura ce le va schimba viata.
Regie:
Isabel Coixet
In rolurile principale:

Tim Robbins
Sarah Polley

Durata:
115 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Calatorie magica in Africa

Magic Journey to Africa
O intamplatoare intalnire cu un baiat african pe strazile din Barcelona ii starneste curiozitatea unei fetite de numai zece ani, Jana. Incalecand pe calul ei cu aripi de poveste, Jana porneste intr-o aventura imaginara in tara de bastina a baiatului: Africa. Dar acolo va descoperi ca viata este cu totul altfel decat stia ea. In mintea fetiţTi se aprind atatea intrebari... In Africa, Jana face cunostinta cu Mel, un alt baiat african de varsta ei si, impreuna, pleaca in cautarea raspunsurilor la acele intrebari.
Regie:
Jordi Llompart
In rolurile principale:

Raymond Mvula
Eva Gerretsen

Durata:
90 minute
Gen:
Aventura, Drama

Soarecele Perez

Hairy Tooth Fairy 2
Lucas este un copil de 8 ani care nu crede in magie si vrea sa stie cum face Soricelul Perez sa schimbe dintii in monezi fara ca vreun copil sa-l vada. Pentru a-si satisface aceasta curiozitate, fara sa vrea, il ajuta pe soricel sa ajunga pe mainile lui Gill Penkoff, un impresar fara scrupule care doreste sa ajunga milionar vanzand secretele soricelului.Lucas, impreuna cu familia sa, trebuie sa faca chiar imposibilul pentru a repara acest rau provocat lasandu-l pe soricel sa isi continue misiunea.
Regie:
Andres G. Schaer
In rolurile principale:

Alejandro Awada
Mara Campanelli
Miguel Dedovich

Durata:
90 minute
Gen:
Animatie

Un asasin nemilos

War
Dupa ce partenerul sau, Tom Wynne, si familia lui sunt omorati de periculosul asasin Rogue, razbunarea devine o obsesie pentru agentul FBI Jack Crawford, a carui viata se transforma intr-un cosmar din cauza remuscarilor. Rogue iese din ascunzatoare pentru a-si regla conturile cu mafia chinezeasca si bandele Yakuza, moment propice pentru o confruntare finala intre nelegiuit si agent. Cand Rogue si Jack ajung fata in fata, importante detalii din trecutul lor ies la iveala.
Regie:
Nadine Velazquez, Philip G Atwell
In rolurile principale:

Jet Li
Jason Statham

Durata:
103 minute
Gen:
Actiune, Thriller

Un samurai in amurg

Twilight Samurai
In Japonia secolului al XIX-lea, Sebei Iguchi, samurai dintr-o casta inferioara, duce o existenta lipsita de glorie. Vaduv, el se ingrijeste singur de cele doua fiice, pe care le adora, si de mama sa bolnava. Cand clanul il desemneaza sa infrunte un samurai rebel si extrem de periculos, in ciuda faptului ca detesta violenta, Sebei e constrans sa accepte. Inainte de a lupta impotriva rebelului, Sebei poarta cu acesta o discutie, in cursul careia cei doi adversari descopera ca au foarte multe in comun. Duelul final nu e, astfel, decat expresia violenta a unei deznadejdi comune.
Regie:
Yoji Yamada
In rolurile principale:

Rie Miyazawa

Durata:
129 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Tristan si isolda

Tristan & Isolde
Dupa caderea Romei, englezii sunt tinuti in frau in mod brutal de catre regele irlandez Donnchadh. Unul din liderii englezi, Lord Marke (Rufus Sewell) vrea sa uneasca triburile engleze ca sa formeze o natiune suficient de puternica pentru a se conduce singura. Cel mai bun cavaler al lui Marke este Tristan (James Franco), pe care Marke l-a crescut de cand a ramas orfan in urma unui atac irlandez in care a murit si familia lui Marke. Cu Tristan alaturi, Marke crede ca ii poate uni pe englezi si ca va putea elibera Anglia de stapanirea irlandeza. Dar Tristan are un secret teribil.Ranit in lupta si crezut mort, el este ingrijit si vindecat de Isolda (Sophia Myles), o frumoasa si misterioasa irlandeza, care il ascunde de ostenii tatalui ei, regele Donnchadh, si il readuce la viata. Dar relatia lor pasionala este intrerupta atunci cand Tristan trebuie sa se intoarca in Anglia, fara sa stie daca o va mai revedea vreodata pe Isolda. Cautand sa starneasca discordie intre triburile engleze, regele Donnchadh ofera mana fiicei lui drept premiu intr-un turnir intre toti campionii Angliei. Tristan castiga mana printesei pentru Lord Marke, a carui dorinta de a vedea o Anglie unita s-ar putea realiza, in sfarsit.
Regie:
Kevin Reynolds
In rolurile principale:

James Franco
Sophia Myles

Durata:
125 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Terminatorii

The Terminators
Cand cyborgii preiau controlul asupra planetei, un mic grup de oameni incearca sa reziste razboiului impotriva acestor roboti performanti. In viitor, inteligenta imbunaatatita artificial a consolidat creerea unor androizi foarte avansati. Dezvoltandu-se simtitor, masinariile au lansat o revolta cibernetica impotriva creatorilor lor.Acum, cand noua rasa de roboti invincibili se lupta sa pastreze planeta sub suprematia lor, ultimii oameni ramasi in viata se unesc pentru a preveni violenta disparitie a speciei umane.
Regie:
Xavier S. Puslowski
In rolurile principale:

Jeremy London
Paul Logan

Durata:
86 minute
Gen:
Actiune, Horror, SF

Un liceu neobisnuit

Sunday School Musical
Doua grupuri rivale de cantareti si dansatori trebuie sa isi uneasca fortele si sa participe intr-o competitie pentru a evita ca scoala de duminica de la biserica lor sa fie inchisa.
Regie:
Rachel Goldenberg
In rolurile principale:

Mark Hengst
Dustin Fitzsimons

Durata:
0 minute
Gen:
Drama, Muzical

Curse de strada

Street Racer
Dupa ce si-a ispasit pedeapsa in inchisoare pentru ca a accidentat grav un baiat in timpul unei curse ilegale de masini, un tanar pilot incearca sa-si indrepte greselile din trecut si sa ia viata de la capat. Dar destinul face ca acesta sa se intoarca in lumea hipnotizanta a curselor de viteza ilegale. Oare va reusi sa scape de trecut inainte sa se intample o alta tragedie?
Regie:
Teo Konuralp
In rolurile principale:

Clint Browning
Dorothy Drury

Durata:
85 minute
Gen:
Actiune

Star quest

Terminal Voyage
Este 2035. Incepe numaratoarea inversa pentru o calatorie care va ajunge in imensitatea spatiului cosmic - pentru a explora cea mai apropiata planeta de Pamant. Un echipaj international a fost plasat intr-o suspendare criogenica animata pentru calatorie. Dar un secol mai tarziu, ei se trezesc si constata ca lucrurile au mers foarte prost.
Regie:
Rick Jacobson
In rolurile principale:

Steven Bauer
Emma Samms

Durata:
79 minute
Gen:
SF

Spartanul

Filmul are in prim plan ancheta facuta in cazul rapirii fiicei unui oficial foarte important din guvernul SUA.
Regie:
David Mamet
In rolurile principale:

Val Kilmer
Ed O

Durata:
106 minute
Gen:
Actiune, Drama

Ochi de sarpe

Snake Eyes
De la incredibilul plan secventa de deschidere si pana la finalul plin de suspans, acest thriller de Brian De Palma, o avalansa de stil si excitare, mentine un ritm frenetic. Nicolas Cage e un detectiv din Atlantic City care trebuie sa faca o ancheta la varf, dupa ce secretarul american al apararii e asasinat in timpul unei meci dintr-un campionat de lupte la care asista. Prietenul sau, comandantul naval Kevin Dunne (Gary Sinise) caruia i-a fost atribuita sarcina de a-l pazi, se teme acum pentru cariera sa. O misterioasa si splendida femeie in alb (Carla Gugino) e amestecata si ea in caz. Martorii asasinatului nu sunt putini: cei 14.000 de spectatori din arena care, paradoxal, n-au vazut nimic. Intre timp, un uragan salbatic face ravagii in afara cladirii in care Ritchie incearca sa dezlege misterul cu ajutorul camerelor de supraveghere ale cazinoului. Curand, va descoperi adevaruri pe care n-ar fi vrut sa le stie.
Regie:
Brian Del Palma
In rolurile principale:

Nicolas Cage

Durata:
98 minute
Gen:
Thriller

Eroii cerului

The Flyboys
Flyboys”, primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali inainte de razboi, ei s-au oferit voluntari in cautarea aventurii, dar au devenit eroi. Pana acum nici un film nu a mai prezentat cu atata acuratete pericolul si andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atat de important in rezistenta Aliata. In 1917, inainte de intrarea oficiala in razboi a Statelor Unite, fortele aliate ale Frantei, Angliei si Italiei, de-abia puteau face fata asalturilor Germaniei. Cativa tineri americani s-au oferit sa lupte alaturi de fortele franceze. Unii au ales sa lupte in infanterie, altii sa se alature Crucii Rosii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei s-au decis sa invete sa zboare.
Regie:
Tony Bill
In rolurile principale:

James Franco
Martin Henderson

Durata:
118 minute
Gen:
Aventura

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes si Watson sunt pe urmele unui om de stiinta psihopat care poate controla monstri si ii foloseste pentru a-si savarsi crimele.Filmul incepe in 1940 cu Watson care incepe sa povesteasca cea mai complexa aventura a sa cu Sherlock Holmes unei asistente medicale. In acest film Sherlock Holmes este asa cum a fost creat de catre Arthur Conan Doyle si nu este o continuare a filmului Sherlock Holmes aparut la sfarsitul lui 2009 cu Robert Downey Jr. in rolul principal.
Regie:
Rachel Goldenberg
In rolurile principale:

Chris Coxon
Elizabeth Arends

Durata:
150 minute
Gen:
Aventura

Pasiune pentru dans

Rize
Rize surprinde senzationalul fenomen dance care explodeaza pe strazile din South Central, L.A. si scoate la lumina o forma revolutionara de expresie artistica. LaChapelle a facut clipuri pentru Xtina si Madonna.
Regie:
David LaChapelle
In rolurile principale:

Tommy the Clown

Durata:
84 minute
Gen:
Documentar

Iubire la New York

Two Lovers
TWO LOVERS este o drama romantica clasica care se desfasoara in lumea destul de izolata din Brighton Beach, Brooklyn. Este povestea lui Leonard (JOAQUIN PHOENIX), un tanar atragator, dar tulburat, care se muta in casa in care si-a petrecut copilaria, dupa ce incercase sa-si ia viata. In timp ce incearca sa-si revina, sub privirile pline de grija ale parintilor (ISABELLA ROSSELINNI si MONI MONOSHOV) care se straduiesc - fara sa reuseasca - sa inţeleaga ce se petrece cu fiul lor, intalneste doua femei. Una dintre ele este Michelle (GWYNETH PALTROW), o vecină superba si misterioasa - o fiinta exotica care pare straina de mediul Brighton Beach, unde a crescut Leonard.Intre timp, parintii incearca să-l aseze la casa lui cu Sandra (VINESSA SHOW), o fata draguta si iubitoare, care este fiica omului de afaceri pe cale de a cumpara afacerea familiei, o curatatorie.O posibila poveste de dragoste cu Sandra este complicata de aparitia lui Michelle, vecina misterioasa. Viata fetei intrase intr-o spirala descendenta, are o relatie destructiva cu un barbat si il atrage si pe Leonard in acest cerc vicios.Vine momentul in care Leonard trebuie sa faca o alegere imposibila - intre dragostea pasionala si dragostea confortabila, sau, intre o viata plăcuta si tihnita, si riscul de a cadea din nou in intunericul care era cat pe ce sa-l ucida.
Regie:
James Gray
In rolurile principale:

Gwyneth Paltrow
Joaquin Phoenix

Durata:
110 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Ghicitori de Sfinx

Riddles of the Sphinx
In mitologia greaca, sfinxul statea in afara cetatii Teba si adresa o ghicitoare calatorilor, a caror viata depindea de raspuns. Robert Parr descopera mormantul unui astfel de sfinx si il elibereaza fara sa vrea.Impreuna cu fiica sa, Karen, si fosta sa iubita, Jessica, trebuie sa opreasca sfinxul care ii ameninta cu distrugerea.
Regie:
George Mendeluk
In rolurile principale:

Lochlyn Munro
Dina Meyer

Durata:
89 minute
Gen:
SF

Repo Opera genetica

Repo The Genetic Opera
In anul 2056, cedarea organelor devine o epidemie care devasteaza planeta. Din aceasta tragedie, apare un salvator: GeneCo, o companie de bio-tehnologie care ofera transplanturi de organe. Operatiile nu sunt ieftine asa ca, pentru cei care nu si le pot permite, GeneCo ofera un sistem simplu de finantare. Cu atat de multi pacienti GeneCo dezvolta Zydrate, un compus derivat dintr-o endorfina creata de creier in momentul mortii, pentru a oferi pacientilor o recuperare "fara dureri". Operatiile simple ale GeneCo devin rapid foarte populare si, prin intermediul unei strategii inovatoare de marketing, se pun bazele unei noi industrii: operatiile chirurgicale ca declaratie de moda. Oamenii se vor opera pentru a avea oase mai puternice, organe mai tinere. Transplanturile devin o obsesie generala si GeneCo castiga influenta politica, ceea ce ii va permite sa dea o lege in Congres: Recuperarea organelor este legalizata.In plus fata de rata deja crescuta a dobanzilor si a penalitatilor de intarziere, GeneCo adauga o clauza de recuperare in contractele sale. Pacientii care nu platesc ratele la timp sunt urmariti de catre Repo Man. Incapabili de a tine pasul cu costurile ridicate ale operatiilor si temandu-se pentru vietile lor, clientii GeneCo devin adeseori dependenti de Zydrate. Se dezvolta o piata neagra, unde Hotii de morminte fura de la cadavre Zydrate si ii vand dependentilor, taind din profiturile GeneCo. Preşedintele GeneCo, Rotti Largo (Paul Sorvino) foloseste cu succes un marketing agresiv pentru a obtine controlul asupra clientilor sai, dar se teme pentru viitorul imperiului. Cei trei fii ai sai, Pavi (Ogre), Luigi (Bill Moseley), şi Amber (Paris Hilton) sunt dependenti de operatii si cheltuiesc banii familiei aproape la fel de repede pe cat ii face compania. Shilo (Alexa Vega), in varsta de 17 ani, traieste o viata complet diferita de cea privilegiata a copiilor Largo. Ea este inchisa in casa de catre tatal ei, Nathan (Anthony Stewart Head), care a avertizat-o ca lumea exterioara ar putea sa fie periculoasa pentru viata ei datorita bolii genetice vasculare pe care a mostenit-o de la mama ei. Nathan este vaduv, a pierdut-o pe Marni, mama lui Shilo, din cauza unei operatii ratate, pe care a efectuat-o chiar el, in calitate de chirurg. Este coplesit de vina din cauza accidentului si nu vrea decat sa isi protejeze fiica. Dar Nathan are o identitate secreta: el este cel mai temut asasin al GeneCo, Repo Man. Rotti Largo foloseste sentimentul de vinovatie al lui Nathan ca arma de manipulare si il obliga pe acesta sa duca la indeplinire sarcini murdare.
Regie:
Darren Lynn Bousman
In rolurile principale:

Alexa Vega
Paul Sorvino

Durata:
150 minute
Gen:
Horror, Muzical, SF

Tradator

Traitor
Roy Clayton, un respectat agent FBI dintr-o bucata, conduce o investigatie care-l plaseaza pe neasteptate in miezul unei periculoase conspiratii internationale. Partea cu adevarat proasta incepe atunci cand barbatul realizeaza ca toate indiciile conduc catre Samir Horn, fost ofiter al serviciului de Operatiuni Speciale al SUA.
Regie:
Jeffrey Nachmanoff
In rolurile principale:

Don Cheadle
Guy Pearce

Durata:
114 minute
Gen:
Drama, Thriller

Fa-te auzit

Raise your voice
Tinerete, muzica, ritm, pasiune, culoare. O poveste centrata in jurul unei cantarete (Hilary Duff) dintr-un orasel de provincie, indurerata de moartea intr-un accident de masina a fratelui ei, care in secret o inscrisese la o academie de arta din Los Angeles. Ajutata de o matusa care pretinde ca fata va locui la ea o perioada, Terri va depasi perioada grea cauzata de moartea fratelui ei doar prin muzica. Aici ea trebuie sa faca fata unui nou mod de viata, specific marelui oras, dar mai ales sa invete sa cante ca o profesionista si sa-si faca auzit glasul.
Regie:
Sean Mc Namara
In rolurile principale:

Hilary Duff
Oliver James

Durata:
103 minute
Gen:
Dragoste, Drama, Muzical

Mandrie

Pride
Ambitiosul Jim Ellis formeaza o echipa de inot pentru adolescentii cu probleme la Departamentul de Recreere Philadelphia.
Regie:
Sunu Gonera
In rolurile principale:

Terrence Howard
Bernie Mac

Durata:
104 minute
Gen:
Drama

Piratii din Insula Comorii

Pirates of Treasure Island
Este povestea unei comori, iar harta acesteia a ajuns pe mana piratilor.
Regie:
Leight Scott
In rolurile principale:

Rhett Gilles
Lance Henriksen

Durata:
80 minute
Gen:
Actiune, Comedie

Pinochio 3000

Pinocchio 3000
Ne aflam in anul 3000, intr-un oras ultra-modern, Scamboville. Geppetto locuieste intr-o casuta cu gradina, ascunsa in spatele a doua gigantice ecrane video. Meserias de moda veche, Geppetto adora sa inventeze si sa mestereasca la computere. Doar un singur lucru lipseste din viata lui - un fiu. Ajutat de credinciosul sau asistent Spencer - pinguinul robotel, si de zana holografica Cyberina, Geppetto il creeaza pe Pinocchio, prototip al unui super-robot, care este dotat cu emotii, datorita microprocesorului P3K. Pinocchio poate rade, vorbi, dansa si canta. Dar, inainte de a primi o inima si de a deveni un baietel adevarat, zana Cyberina insista ca Pinocchio sa invete sa faca diferenta dintre bine si rau. La panda se afla Scamboli, stapanul orasului, un om rau, insetat de putere. El este cumplit de gelos pe Geppetto, din cauza uimitorului sau Pinocchio si a prieteniei micutului cu iubita lui fiica, Marlene. Pentru a se razbuna, Scamboli pune la cale un plan prin care sa-i transforme pe toti copiii in roboti si-l manipuleaza pe Pinocchio sa-l ajute in realizarea acestei diabolice actiuni. Cand Pinocchio isi da seama ca a fost folosit, el lupta din rasputeri sa indrepte raul care a fost facut.
Regie:
Daniel Robichaud
In rolurile principale:

Whoopi Goldberg
Malcolm McDowell

Durata:
80 minute
Gen:
Animatie, SF

Paranoia

One Point O
Dupa ce gaseste acasa un pachet misterios, tanarul programator Simon, incepe o ancheta proprie. Acesta duce la descoperirea unor vecini excentrici; un cap de robot inteligent, pe nume Adam, un joc sexual virtual si o posibila conspiratie a unei corporatii. Pe masura ce lucrurile progreseaza, Simon observa ca realitatea devine din ce in ce mai neclara si pofta sa pentru lapte natural devine de necontrolat. Este doar in mintea sa sau se intampla ceva mai sinistru?
Regie:
Jeff Renfroe, Marteinn Thorsson
In rolurile principale:

Lance Henriksen
Constantin Cotimanis

Durata:
92 minute
Gen:
Drama, Horror, SF, Thriller

Odiseu si insula ceturilor

Odysseus and the Isle of the Mists
Ar fi existat un capitol pierdut din Odiseea lui Homer care este acum povestit chiar de autor. In urma unei furtuni foarte puternice, Odiseu si oamenii lui naufragiaza pe Insula Ceturilor. In timp ce cerceteaza insula, grupul descopera mai multe cadavre, dovada clara a unor naufragii anterioare. Mai mult decat atat, pe insula nu pare a fi nici urma de vietate. In cele din urma insa, ei sunt intemnitati de Persefona, o regina malefica şs se vad nevoiti sa gaseasca o cale de a scapa din mainile ei nemiloase si de a parasi insula.
Regie:
Terry Ingram
In rolurile principale:

Arnold Vosloo
Steve Bacic

Durata:
88 minute
Gen:
SF

Vraciul din jungla

Medicine Man
Un excentric om de stiinta (Sean Connery) lucreaza pentru o mare companie farmaceutica, facand cercetari in jungla amazoniana. La cererea sa, compania ii trimite un asistent (Lorraine Bracco) si un aparat cu ajutorul caruia poate stabili daca medicamentul obtinut de el este cu adevarat leacul impotriva cancerului. Deoarece asistentul se dovedeste a fi o femeie, Campbell refuza ajutorul ei. Intre timp, buldozerele civilizatiei se apropie de aria lor de cercetare si ameninta sa distruga plantele de care au nevoie. In cele din urma, cei doi invata sa lucreze impreuna, sa se aprecieze reciproc si sfarsesc prin a se indragosti.
Regie:
John McTiernan
In rolurile principale:

Sean Connery
Lorraine Bracco

Durata:
106 minute
Gen:
Aventura, Dragoste

Aparatorii dreptatii

Ultimate Avengers
Este anul 1945, iar Steve Rogers, cunoscut si sub numele de Capitanul America, se lupta cu nazistii in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Dupa ce evita un mare dezastru nuclear, el este aruncat in apele reci ale Oceanului Atlantic unde este inghetat timp de 60 de ani. Pana la urma este gasit de armata americana. Si acum lumea se afla in fata unei invazii extraterestre, iar pentru a opri atacul acestora Nick Fury alcatuieste o echipa de super-eroi. Alaturi de Iron Man, Thor, Wasp şi Hulk, Captain America va infrange rasa extraterestra. Dar extraterestrii se dovedesc a fi doar o mica problema a lor, atunci cand Hulk scapa de sub control si distruge totul in calea lui.
Regie:
Bob Richardson
In rolurile principale:

Justin Gross
Michael Massee

Durata:
72 minute
Gen:
Actiune, Animatie, Aventura, SF

INVINCIBLE IRON MAN

The Invincible Iron Man
Cand bogatul inventator Tony Stark incearca sa recladeasca un oras uitat trezeste fortele cumplite ale raului, dandu-i viata celui mai ticalos imparat care a existat vreodata - Mandarinul. Exista o singura persoana care poate opri aceasta forta renascuta a raului, cel care va imbraca o armura puternica facuta din fier prin metode tehnologice avansate. Dar pentru a putea prelua fortele stravechi si mistice ale Chinei, el trebuie sa devina Omul de Fier Invincibil.
Regie:
Patrick Archibald, Frank Paur
In rolurile principale:

Marc Worden
Gwendoline Yeo

Durata:
83 minute
Gen:
Actiune, Animatie, Aventura, SF

Hulk vs

Filmul cuprinde doua povesti.Hulk vs. Thor: Chiar din timpuri stravechi Asgard-ul este protejat de catre Odin. Dar in fiecare iarna, Odin trebuie sa se odihneasca timp de o saptamana pentru a-şi recapata puterile, iar orasul este atacat de catre toti inamicii sai, care sunt mereu opriti de catre fiul lui Odin, Thor. Dar intr-o iarna, Loki (un zeu ce dorea ca Asgard-ul sa fie al sau) l-a rapit pe Bruce Banner, si l-a adus in Asgard, infuriindu-l pentru a se transforma in Hulk. Apoi face o vraja ce il separa pe Bruce de Hulk, ceea ce ii da control lui Loki asupra corpului lui Hulk. Dupa multe lupte pentru a putea cuceri Asgard-ul Hulk sau mai bine zis Loki reuseste sa-l ameteasca pe Thor, iar apoi incearca sa ii ia ciocanul datorita acestui fapt vraja lui Loki se rupe lasand-ul liber pe Hulk După aceea, Thor se duce la Loki , iar dupa mai multe discutii ce-i doi formeaza o alianta impotriva lui Hulk pentru a putea salva Asgard-ul. Dar chiar si aliatii nu sunt pe masura lui Hulk, asa ca se duc in Lumea de dincolo pentru a-l putea uni din nou pe Bruce cu Hulk, iar dupa foarte multe discutii reusesc sa-i uneasca si ii trimite pe Bruce/Hulk pe Pamant deoarece este prea periculos chiar si pentru Lumea de dincolo. Odin se trezeste si ii multumeste lui Bruce, iar apoi toti locuitorii Asgard-ului petrec deoarece au reusit sa treaca peste acest mare pericol. Hulk vs. Wolverine :Wolverine este pus de catre Departamentul H sa urmareasca o bestie misterioasa denumita Hulk. Dupa multe cautari gaseste un om ce statea pe marginea unui lac astfel ca incepe sa-l interogheze dar acel om nu spunea nimic inafara de multe avertizări cum ca este periculos, aşa ca incepe sa-l interogheze si mai dur, acesta se transforma in Hulk si incepe sa se lupte, dar sunt impuscati cu tranchilizante de catre Echipa X. Profesorul Thornton ii spune ca-i va sterge memoria lui Bruce si il va folosi pe Hulk, ceva asemanator ceea ce i s-a intamplat si lui Wolverine. Dar acesta este injunghiat de catre Sabretooth si îicepe sa se lupte cu Wolverine, el reuseste sa-i bata pe 2 dintre membrii Echipei X si il elibereazape Bruce, si-i spune sa se transforme in Hulk, dar acesta ii spune ca i-a fost injectat un drog ce previne transformarea sa in Hulk asa ca Wolverine il injunghie si il lasa sa sangereze pentru ca sa elimine drogul. Intre timp Wolverine se lupta cu toata Echipa X, iar Bruce se transforma in Hulk eliminand toti membrii Echipei X cu usurinta, iar apoi incepe sa distruga toată baza.
Regie:
Frank Paur
In rolurile principale:

Steve Blum
Fred Tatasciore

Durata:
78 minute
Gen:
Actiune, Animatie

Bibliotecarul

Librarian
Flynn Carsen (Noah Wyle) este un tanar care s-a remarcat in facultate prin rezultate exceptionale, insa in urma unui conflict cu un professor, este obligat sa abandoneze studiile. Intr-o zi, dupa un interviu ciudat la biblioteca metropolitana, Carsen afla ca i s-a oferit de lucru la aceasta institutie. Dar ceea ce parea ca este o slujba lipsita de orice risc, se dovedeste a fi, in realitate, mult mai mult. Cea mai mare comoara din lume este gazduita intr-o incapere secreta a bibliotecii, iar Carsen este cel care trebuie sa vegheze asupra ei. Dupa ce o relicva foarte valoroasa este sustrasa, bibliotecarul trebuie sa porneasca pe urmele membrilor unei stranii fratii. Facand echipa cu Nicole Noone, o tanara cu calitati exceptionale de luptatoare, Carsen porneste intr-o aventura spectaculoasa, care-i conduce prin toate colturile lumii. Cum cele trei piese ale comorii au o putere magica si cine le stapaneste are controlul asupra lumii intregi, miza este foarte mare. Iar Carsen constata ca dintr-un modest bibliotecar a devenit erou fara voie.
Regie:
Peter Winther
In rolurile principale:

Noah Wyle
Sonya Walger

Durata:
92 minute
Gen:
Actiune, Aventura, Comedie

Escroci de treaba

Leverage
Leverage este un serial despre o echipa de infractori care au lucrat pentru prima data impreuna pentru a fura cu succes o serie de schite si planuri ale unei companii aeriene. Cand acestia realizeaza ca persoana care i-a angajat, un birocrat corporatist, nu intentioneaza sa ii plateasca, isi schimba tactica si trec de partea ofensiva, reusind sa il distruga atat pe birocrat cat si pe compania acestuia.
Regie:
Marc Roskin
In rolurile principale:

Timothy Hutton
Christian Kane

Durata:
45 minute
Gen:
Drama, Thriller

Legenda lui Bruce Lee

The Legend of Bruce Lee
Filmul prezinta povestea legendarului simbol in arte martiale, Bruce Lee, urmarindu-i cariera din Hong Kong pana in America, ducand in final la moartea sa tragica la 32 de ani.
Regie:
Lee Moon-ki
In rolurile principale:

Kwok- Kwan Chan
Michelle Lang

Durata:
183 minute
Gen:
Biografic

Ultima dorinta

Last Request
Ultima dorinta a lui Pop este ca fii sai sa-i duca mai departe numele familiei. Cand fratele sau moare incercand, Jeff renunta la seminarii si se intalneste cu personaje ciudate.
Regie:
John DeBellis
In rolurile principale:

T.R. Knight
Danny Aiello

Durata:
90 minute
Gen:
Comedie

Dictionarul iubirii

Broken English
Nora Wilder o ia razna. Toti cei care o inconjoara au o relatie stabila, sunt casatoriti sau au copii. Ea a trecut de 30 de ani, are o slujba de care s-a saturat, iar mama ei o bate incontinuu la cap cu micile ei defecte. Si sa nu uitam ca cea mai buna prietena a Norei, Audrey, are un mariaj perfect. Dupa cateva intalniri dezastruoase, Nora da din intamplare peste Julien, un francez care-i va deschide ochii nu numai asupra dragostei.
Regie:
Zoe R. Cassavetes
In rolurile principale:

Parker Posey
Melvil Poupaud
Gena Rowlands

Durata:
97 minute
Gen:
Comedie, Dragoste, Drama

Black Dynamite

Black Dynamite este povestea legendei african-americane Black Dynamite. Omul care i-a ucis fratele pompeaza acum heroina in orfelinatele din cadrul comunitatii unde el a trait toata viata. Black Dynamite este ager, stie kung fu, si nimeni nu il poate intrece in ceea ce stie mai bine sa faca: sa ii bata pe toti cei care traiesc in afara legii. Toate femeile ii cad la picioare, inclusiv CIA-ul are mare nevoie de ajutorul lui, fiind dispusi sa faca orice ca sa il racoleze pentru o misiune importanta. Black Dynamite este singurul care se poate lupta cu acest mafiot, in acest oras ale carui strazi sunt innecate in sange.
Regie:
Scott Sanders
In rolurile principale:

Arsenio Hall
Tommy Davidson
Michael Jai White

Durata:
84 minute
Gen:
Actiune, Aventura, Comedie

Ingeri de zapada

Snow Angels
Drama plasata la intersectia dintre viata unui adolescent cu a fostei sale bone, a sotului ei indepartat si a fiicei lor.
Regie:
David Gordon Green
In rolurile principale:

Kate Beckinsale
Sam Rockwell
Michael Angarano

Durata:
107 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Culoarea libertatii

Goodbye Bafana
Filmul este povestea adevarata a unui alb sud-african rasist a carui viata a fost profund marcata de un prizonier negru pe care l-a pazit timp de 20 de ani. Numele prizonierului era Nelson Mandela
Regie:
Bille August
In rolurile principale:

Joseph Fiennes
Dennis Haysbert
Shiloh Henderson
Diane Kruger

Durata:
140 minute
Gen:
Biografic, Drama

Ultima sansa a lui Harvey

New Yorkez-ul Harvey Shine (Dustin Hoffman) este pe punctul de a-si pierde slujba de compozitor de muzica pentru reclame publicitare. Harvey pleaca la Londra in weekend pentru a participa la casatoria fiicei sale, Susan, promitandu-i insa sefului sau ca se va intoarce la New York luni dimineata spre a lua parte la o sedinta importanta, in caz contrar urmand sa fie concediat. Devastat de faptul ca propria fiica l-a ales pe tatal vitreg sa o conduca la altar, Harvey Shine pleaca de la nunta inainte de receptie direct la aeroport, dar pierde avionul si este concediat telefonic de catre superiorul sau. Inecandu-si amarul in bautura la barul aeroportului, americanul o cunoaste pe Kate Walker (Emma Thompson), o angajata trecuta de 40 de ani a Oficiului National de Statistica, a carei viata se reduce la munca, cicaleli interminabile din partea mamei si intalniri ocazionale umilitoare cu barbati necunoscuti. Harvey si Kate relationeaza imediat, iar legatura de suflet tot mai puternica care se creeaza intre ei ii inspira pe amandoi si le transforma pentru totdeauna existentele banale.
Regie:
Joel Hopkins
In rolurile principale:

Dustin Hoffman
Emma Thompson

Durata:
92 minute
Gen:
Dragoste, Drama

Povestea mea fara mine

I'm Not There
Cu titlul initial "I'm Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan", filmul lui Todd Haynes urmareste destinele a sase personaje, personificari a sase etape/aspecte din viata si cariera lui Bob Dylan. De la primele zile pe scena pana la renumele de important cantaret de folk, de la controversata reorientare catre rock pana la accidentul de motocicleta si turneul Never Ending Tour, toate sunt tratate prin prisma a şase alter ego-uri ale legendei rock, interpretate de actori diferiti: Richard Gere, Christian Bale, Heath Ledger, Ben Whishaw, Marcus Carl Franklin şi Cate Blanchett. Cu noi informatii despre copilaria si viata de familie a cantaretului, I'm Not There reuseste, cu ajutorul celor sase povesti filmate diferit si interpretate de actori diferiti, o originala si atenta dare de seama despre personalitatea efervescenta, dar misterioasa, a starului.
Regie:
Todd Haynes
In rolurile principale:

Cate Blanchett
Ben Whishaw

Durata:
135 minute
Gen:
Biografic, Drama, Muzical

Flori frante

Broken Flowers
Burlac convins, Don tocmai a fost parasit de ultima iubita, Sherry (Julie Delpy). Urmeaza sa se resemneze iar in a fi lasat sa se descurce singur. In loc de asta, e insa silit sa reflecteze la trecutul lui cand primeste o misterioasa scrisoare roz. E de la o anonima fostă iubita, care il informeaza ca are un fiu de 19 ani, care e posibil să fie acum in cautarea tatalui sau. Don e indemnat să investigheze "misterul" de catre cel mai bun prieten al sau, totodata si vecin, Winston (Jeffrey Wright), "copoi" amator si familist covins. Ezitant in acest demers, Don calatoreste pe urma indiciilor dupa patru foste iubiri (Frances Conroy, Jessica Lange, Sharon Stone şi Tilda Swinton). Vizitele lui neanuntate, la fiecare dintre aceste femei unice, ii aduc lui Don surprize neasteptate, confruntandu-l cu trecutul si, drept consecinta, cu prezentul.
Regie:
Jim Jarmusch
In rolurile principale:

Bill Murray
Jeffrey Wright

Durata:
106 minute
Gen:
Comedie, Drama

Descult, nebun si-ndragostit

Barfuss
Nick Keller este oaia neagra a familiei. El pierde slujba dupa slujba. Tatal sau vitreg si fratele sau il considera un ratat. Numai mama crede in el. La noul sau loc de munca, intr-o clinica psihiatrica, Nick o impiedica de la sinucidere pe tanara Leila, salvand-o in ultimul moment. Cand Nick pleaca de la clinica, in seara respectriva, ea il urmareste in secret si apare in bucataria lui in toiul noptii in halat si desculta. Nick nu stie ce sa faca, Leila refuza sa se intoarca la clinica. Ea decide sa stea cu el. Nick, care niciodata nu si-a asumat raspunderea pentru cineva niciodata, si Leila, care a crescut complet izolata de lumea de afara, pornesc impreuna intr-o calatorie care le va schimba vietile.
Regie:
Til Schweiger
In rolurile principale:

Til Schweiger
Johanna Wo

Durata:
118 minute
Gen:
Comedie, Dragoste, Drama

Scrisori din inchisoare

Charlotte Cory (Connie Nielsen) o tanara condamnata la moarte, se imprieteneste prin corespondenta cu Frank Nitzsche (Aidan Quinn), un avocat in cautare de noi cazuri. Intre timp, avocata ei (Kelly Preston) face eforturi disperate pentru a i se accepta recursul. Nu cu mult timp inainte de data executiei, tanarul avocat devine constient de iubirea pe care i-o poarta pentru Charlotte. El descopera mai multe inexactitati in cazul ei si din dorinta apriga de a o salva, incepe sa caute indicii care sa-i demonstreze nevinovatia. La un pas de condamnare, viata lui Charlotte se aflata acum doar in mainile lui Frank.
Regie:
Bille August
In rolurile principale:

Connie Nielsen
Aidan Quinn

Durata:
109 minute
Gen:
Drama, Thriller

Dublura

Bad company
O productie Jerry Bruckheimer in stilul filmelor din seria Beverly Hills Cop. Cand un agent CIA aflat in misiune este asasinat chiar inainte de a termina o ancheta legata de trafic de arme nucleare CIA-ul se vede nevoit sa-i gaseasca un inlocuitor. Singura speranta ar fi fratele geaman al agentului asasinat, care este urgent cooptat de catre CIA pentru aceasta operatiune de gasire a bombelor nucleare. Hopkins trebuie sa-l antreneze pe Rock si sa-l pregateasca pentru misiune in numai noua zile, inainte de a fi prea tarziu.
Regie:
Joel Schumacher
In rolurile principale:

Anthony Hopkins
Chris Rock

Durata:
117 minute
Gen:
Actiune

Dansul dragostei

Step Up
Tyler Grange (Tatum) este un delincvent obisnuit, un smecher al strazii, care da de belea si trebuie sa faca ore de munca pentru comunitate la un liceu. Tyler nu vrea sa aiba nimic de-a face cu elevii, dar se intampla sa se indragosteasca de o frumoasa dansatoare. Fata insa vrea sa-l atraga in lumea ei. Impotriva tuturor asteptãrilor, Ty descopera ca are cu adevarat talent pentru dans. Filmul are muzica buna, actori sexy. Totul devine o reinventare moderna a povestii clasice despre tineri din lumi diferite, care nu au nimic in comun, dar se simt atrasi unul de celalalt. Si mai e o poveste despre sacrificiul pe care trebuie sã-l faca fiecare dintre ei ca sa-si urmeze visul.
Regie:
Anne Fletcher
In rolurile principale:

Channing Tatum
Jenna Dewan

Durata:
98 minute
Gen:
Dragoste, Drama, Muzical

Sfarsitul lumii

Armageddon
Un asteroid de marimea statului Texas se indreapta spre Pamant cu viteza de 36.000 Km/h. Directorul executiv al NASA, Dan Truman, are o singura solutie pentru a impiedica Apocalipsa: sa trimita in spatiu un echipaj care sa distruga respectivul asteroid. Echipajul nu va fi format din astronauti, nici de militari, ci din Harry S. Stamper si echipa lui de tacaniti, cei mai buni, cei mai duri, expertii in forari petroliere. Dupa o prea scurta perioada de pregatire in ale astonauticii, echipajul se imbarca pentru marea calatorie, in care conditiile imposibile si neprevazutul sunt cele mai mici neajunsuri. Lumea trebuie salvata chiar cu sacrificiul suprem. Dar sunt multi care si-ar da viata pentru a deveni salvatorii lumii. Harry mai avea o motivatie: aceea de a salva dragostea fiicei sale.
Regie:
Michael Bay
In rolurile principale:

Bruce Willis
Ben Affleck

Durata:
150 minute
Gen:
Actiune, Aventura, SF

Crocodilul Dundee in LA

Crocodile Dundee in Los Angeles
Dupa ce a scapat cu bine de capcanele care l-au pandit la tot pasul in New York, Mick Crocodile Dundee (Paul Hogan) s-a intors sa vaneze crocodili in tinuturile salbatice din Australia, insotit de frumoasa Sue Charleton (Linda Kozlowski) cu are acum are un baietel pe nume Mickey. Dar aventurile lui in lumea civilizata nu s-au terminat inca. Sue este chemata in Los Angeles la ziarul tatalui sau, ca sa inlocuiasca temporar un director care murise in conditii suspecte, iar Mike si baietelul o insotesc in acesta noua aventura demna de numele Dundee. Evident, Mike reuseste sa se amestece in ancheta, crezand ca acum are suficienta experienta ca sa faca fata lumii cosmopolite, sofisticate si uneori de-a dreptul dubioase din L.A. Hollywood. Beverly Hills. Vile somptuoase. Staruri de cinema... Acestea sunt pericolele pe care le are de infruntat Crocodile Dundee, dovedind spre deliciul nostru ca e mai putin primejdios sa te lupti cu crocodilii in mlastinile din Australia decat sa inoti cu rechinii in piscinele luxoase din Los Angeles.
Regie:
Simon Wincer
In rolurile principale:

Paul Hogan
Linda Kozlowski
Jonathan Banks

Durata:
92 minute
Gen:
Comedie, Drama

Capcana pentru parinti

The Parent Trap
O adaptare moderna a mai vechiului "The Parent Trap", a carui magie o redescopera fiecare generatie din 1961 pina acum, este rezultatul unei noi colaborari intre Nancy Meyers - regizoare si scenarista - si Charles Shyer - scenarist si producator. Cei doi formeaza o echipa de douazeci de ani, din 1979, si au mai colaborat in trecut pentru Father of the Bride (Tatal miresei) si continuarea lui Father of the Bride part II (Tatal miresei II), Private Benjamin (Recrut fara voie), Baby Boom si Irreconcilable Differences. Contribuind la farmecul acestui remake cu care Meyers marcheaza debutul sau regizoral, tinara actrita Lindsay Lohan interpreteaza rolul dublu - Hallie si Annie, rol ce a fost in prima varianta interpretat cu mare succes de Hayley Mills. Dennis Quaid si Natasha Richardson sunt in film parintii divortati ai celor doua gemene.
Regie:
Nancy Meyers
In rolurile principale:

Dennis Quaid
Natasha Richardson

Durata:
127 minute
Gen:
Comedie

Viermele arctic

The Thaw
The Thaw este un thriller S.F. a carui actiune se desfasoara la o statie izolata de cercetare din Antarctica, acolo unde expertul in schimbari climatice dr. David Kruipen impreuna cu fiica lui, Evelyn Kruipen, si trei studenti la ecologie, descopera faptul ca adevaratul pericol al incalzirii globale nu sta în topirea calotelor glaciare, ci mai degraba in ceea ce zace ingheţat in interiorul acestora. Atunci cand gasesc intr-un bloc de gheata scheletul unui mamut, membrii echipei de cercetare se bucura de reusita misiunii lor, insa isi dau seama in curand ca acesta a fost gazda unui parazit preistoric mortal, care acum este eliberat si ameninta sa puna sub semnul intrebarii soarta intregii umanitati.Infectati ei insisi cu parazitul si confruntati cu posibilitatea izbucnirii unei epidemii globale, cei cinci cercetatori intra intr-o carantina autoimpusa, ucigand pe oricine se apropie prea mult de ei si ar putea raspandi astfel parazitul si luand in considerare chiar recurgerea la sacrificiul suprem.
Regie:
Mark A. Lewis
In rolurile principale:

Val Kilmer
Martha Maclsaac

Durata:
90 minute
Gen:
Horror, SF, Thriller

Nimic ca de sarbatori

Nothing Like the Holidays
O familie originara din Puerto Rico locuieste in zona de Humboldt Park, pe partea vestica a orasului Chicago, iar acesta ar putea fi ultimul lor Craciun impreuna.
Regie:
Alfredo De Villa
In rolurile principale:

John Leguizamo
Debra Messing

Durata:
98 minute
Gen:
Comedie, Drama

Triunghiul dragostei

The Edge of love
Doua femei sunt atrase de un poet carismatic. Pasiunea legendarului poet Dylan Thomas este aratata prin viaaa a doua femei extraordinare. Vera Phillips si Dylan au fost iubiti in adolescenţa; dupa zece ani, cei doi se vor regasi la Londra. Ea este cantareata in timp ce el scrie scenarii pentru filmele de propaganda ale guvernului. Cei doi fosti iubiti simt din nou atractie unul fata de celalalt, dar Thomas este casatorit acum cu aventuroasa Caitlin. In ciuda rivalitaţii lor in dragoste, cele doua femei incep sa lege o stransa prietenie. Caitlin se lasa in voia propriilor ei infidelitati si recunoaste un comportament similar la sotul ei. Stie ca legatura lui cu Vera este cu totul diferita si nu poate fi un pericol. Dezordinea din viata sentimentala a Verei continua. Se marita cu admiratorul ei devotat, William Killick, dar nu poate reprima atractia fata de Dylan. Cand William este plecat in strainatate, iar insarcinata Vera pleaca in Tara Galilor Impreuna cu Caitlin si Dylan, lupta dintre mintea si inima ei va deveni mult mai acerba.
Regie:
John Maybury
In rolurile principale:

Keira Knightley
Cillian Murphy
Sienna Miller

Durata:
110 minute
Gen:
Biografic, Dragoste, Drama

Sase zile, sapte nopti

Six days, Seven Nights
Aflata in vacanta, o jurnalista accepta sa plece intr-o localitate din apropiere, pentru a realiza un reportaj. Dar singurul mijloc de transport este un avion condus de un pilot betiv si nesuferit. In timpul zborului, avionul se prabuseste pe o insula pustie. Obligati sa stea impreuna si sa se confrunte cu pericolele unei vieti intr-o zona ce pare pustie, cei doi descopera ca se pot intelege. Relatia lor devine treptat o incredibila poveste de iubire.
Regie:
Ivan Reitman
In rolurile principale:

Harrison Ford
Anne Heche

Durata:
101 minute
Gen:
Actiune, Aventura, Comedie, Dragoste

Facuti unul pentru celalalt

Made for Each Other
Cea mai buna parte din orice casatorie este consumarea acesteia .Cu toate acestea, Dan - dupa trecerea a 3 luni de mariaj lipsit de sex, intr-un moment de slabiciune se arunca intr-o relatie pasagera cu alta femeie. Dan hotaraste ca singura cale de a-si corecta moral greseala este, desigur, de a o face pe sotia lui sa-l insele; asa ca decide sa gaseasca barbatul potrivit pentru a o ''rani'' pe doamna lui.
Regie:
Daryl Goldberg
In rolurile principale:

Patrick Warburton
George Segal

Durata:
96 minute
Gen:
Comedie

Labou

Trei copii se pierd in Louisiana Bayou in cautare de o fantoma pirat si comoara lui pierduta, dar ceea ce descopera este prietenia adevarata si aventura.
Regie:
Greg Aronowitz
In rolurile principale:

Marissa Cuevas
Bryan James Kitto
Darnell Hamilton

Durata:
95 minute
Gen:
Aventura

In pielea altuia

It's a Boy Girl Thing
Woody si Nell se cunosc din copilarie, sunt vecini, dar sunt total diferiti. Woody are o bursa sportiva, in timp ce Nell invata mult pentru a frecventa cursurile de la Yale. In plus, nu se pot suferi. Din pacate, o cearta care izbucneste intre ei in fata unui exponat aztec dintr-un muzeu, are un efect devastator: cei doi se trezesc a doua zi ca au trupul celuilalt. Si asta nu e totul: fiecare distruge sistematic viata celuilalt, pana cand isi dau seama ca trebuie sa colaboreze ca sa o scoata la capat.
Regie:
Nick Hurran
In rolurile principale:

Samaire Armstrong
Kevin Zegers

Durata:
95 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

Sfarsitul jocului

Endgame
Suntem in anii '80 intr-o Africa de Sud turbulenta si aflata in pragul colapsului. P. W. Botha se mentine cu ultimele resurse la presedinţia statului in timp ce Congresul Naţional African este pe punctul de a porni un razboi civil si de a anula prin forta apartheid-ul. Compania miniera Consolidated Gold este interesata, pentru propriile afaceri, de un climat cat mai stabil, astfel ca il trimite pe Michael Young sa gestioneze situatia si sa aplaneze conflictele. In fruntea unei echipe extrem de eficiente, Young construieste punti de comunicare cu liderul Congresului, Thabo Mbeki, si cu profesorul de filozofie Willie Esterhuyse. Vor putea oare valorile umane sa fie mai puternice decat ura si violenta celor convinsi ca sunt abuzati si redusi la stadiul de animale incapabile de gandire? Sau se va darama, totul in rafale de mitraliera, pana la ultima cladire?
Regie:
Pete Travis
In rolurile principale:

Chiwetel Ejiofor
William Hurt

Durata:
109 minute
Gen:
Drama

Sub soarele Toscanei

Under the Tuscan Sun
Frances Mayers (Diane Lane) este o scriitoare de 35 ani a carui viata decurgea lin, chiar minunat pana nu demult. Un divort pune capat iluziilor, iar Frances intra intr-un blocaj de creatie, si face si o depresie nervoasa. Patti (Sandra Oh) vede in ce stare jalnica se afla prietena ei si incearca o metoda disperata de salvare: o excursie in Toscana, sub soarele arzator al Italiei. Frances pune in aplicare planul si pleaca in Italia, unde isi cumpara o vila cam darapanata, dar in felul ei maiestuasa, vila Bramasole.Bramasole are nevoie de restaurare, dar ce altceva mai bun poate fi gasit pentru a incepe o noua viata, decat o casa in stil renascentist? Frances se simte bine printre italieni, isi face prieteni noi, si are de gand sa-si intemeieze o noua familie, desi se cam teme ca asta e un vis pe care nu-l poate realiza. Curand apere si un Romeo, adica Marcelo, un negustor de antichitati din Portobello, interpretat de Raoul Bova, caruia Frances il cade in brate neconditionat. Sa fie asta visul ei? Va dura dragostea pentru Marcello? Va inflori cu adevarat viata ei noua sub soarele Toscanei?
Regie:
Audrey Wells
In rolurile principale:

Diane Lane
Kristoffer Ryan Winters
Raoul Bova

Durata:
115 minute
Gen:
Comedie, Dragoste

Experimentul

Isolation
La o ferma irlandeza izolata, cinci oameni intra fara voia lor intr-un experiment ce ia o turnura de cosmar.
Regie:
Billy O'Brien
In rolurile principale:

Essie Davis
Marcel Iures

Durata:
95 minute
Gen:
Horror

Arthur si tribul Minimoys

Arthur and The Minimoys
Arthur locuieste cu bunica sa la ferma in perioada recesiunii in America. Parintii lui sunt la oras in cautarea unei slujbe, iar bunicul a disparut de pe fata pamantului. Bunica ii povesteste lui Arthur despre tribul Minimoys si cel al razboinicilor uriasi, descoperite de bunicul sau, precum si de comoara ascunsa de bunicul in gradina. Dupa ce sunt amenintati cu evacuarea in 48 de ore, Arthur isi pune in cap sa gaseasca nestematele, precum si pe bunic. De aceea incepe sa citeasca semnele lasate de bunic pentru a ajunge la tribul Minimoys si pentru a-l invinge pe Maltazard, lordul raului care incearca sa-i distruga pe viitorii sai prieteni si aliati.
Regie:
Luc Besson
In rolurile principale:

Freddie Highmore
Mia Farrow

Durata:
94 minute
Gen:
Animatie, Aventura

Celalalt barbat

The Other Man
The Other Man, de la regizorul Richard Eyre, realizatorul dramei Notes on a Scandal, spune povestea unui sot care, suspectandu-si sotia de adulter, porneste in cautarea celuilalt barbat din viata ei.
Regie:
Richard Eyre
In rolurile principale:

Liam Neeson
Laura Linney

Durata:
90 minute
Gen:
Drama

Domnisoara din Monaco

The Girl from Monaco
Bertrand Beauvois, un avocat bine-cunoscut, este in Monte Carlo pentru a-si apara mama, un om de afaceri care a ucis un gigolo.Femeia de afaceri ii gaseste acestuia o garda de corp, Christophe. Beauvois de varsta mijlocie este atras de Audrey, la 20 de ani ai ei, un spirit liber, o prezentatoare la un post local, o fost prietena de-al lui Christophe. Desi Christophe il avertizeaza pe Beauvois sa stea departe de Audrey, el işi petrece fiecare moment cu ea. Care este rolul ei: este ea cea care care va ruina cazul; este Beauvois jucarie ei?
Regie:
Anne Fontaine
In rolurile principale:

Fabrice Luchini
Stephane Audran

Durata:
95 minute
Gen:
Comedie, Drama

Un gigolo de doi bani

Deuce Bigalow: Male Gigolo
Faceti cunostinta cu Deuce Bigalow (ROB SCHNEIDER), un ingrijitor de acvarii inimos, pasionat de munca sa. Unicul sau vis este de a se muta impreuna cu pestii sai, din cartierul rau famat in care locuieste, pe plaja – pentru a fi mai aproape de prietenii sai din ocean. Dar dupa ce isi pierde slujba de la Acvarium-ul din Los Angeles, viata lui se schimba in mod radical din momentul in care este angajat sa curete helesteul Koi aflat in vecinatatea unor apartamente luxoase din Malibu. La unul din apartamente, Deuce il intalneste pe Antoin Laconte (ODED FEHR), un gigolo renumit. Antoine duce o viata luxoasa pe care oricine si-ar dori sa o aiba: masini traznet, femei superbe si, cel mai important pentru Deuce, o minunatie de acvariu. Cand pestele cel mai pretios are o problema cu branhiile, Antoine trebuie sa plece cu niste afaceri, rugandu-l pe Deuce sa ramana in apartamentul sau. Inainte de a pleca Ii spune lui Deuce doua lucruri: nu raspunde la telefon si nu folosi Porsche-ul. Dupa ce Deuce se instaleaza confortabil In casa lui Antoine, declanseaza o serie de evenimente care practic distrug apartamentul, Incepand cu superbul acvariu facut pe comanda, care valora 6000 de dolari. Avand nevoie de bani pentru a plati pagubele, si dupa ce raspunde din greseala la telefonul de lucru al lui Antoine, Deuce se lanseaza în noua cariera de gigolo. Curand intra într-o lume care depasea orice imaginatie a sa.
Regie:
Mike Mitchell
In rolurile principale:

Rob Schneider

Durata:
90 minute
Gen:
Comedie