Sosurile de paste pe baza de carne si legume, ragu daca vreti sa le spunem asa, sunt unele dintre cele mai populare tipuri de sosuri. Asa ca m-am gandit sa va arat unul dintre sosurile mele preferate, care este foarte versatil si il puteti folosi pentru orice fel de paste, de la toping pentru spaghette si pana la umplerea foilor de lasagna sau canelloni.
Am folosit foarte multe legume, pe care nu le-am dat pe razatoare ci le-am taiat in cubulete foarte marunte (va recomand cu mare drag cutitele ceramice Berger, care si-au facut foarte bine treaba) pentru a-si pastra forma si a da sosului textura.
In ceea ce priveste carnea tocata, am folosit un mix 1:1 de carne tocata de porc (pulpa) si carne de vita, pe care le-am cumparat proaspete si mi le-a tocat la macelarie. Va sugerez sa faceti si voi asa, in loc sa cumparati carne gata tocata pentru ca nu stiti de cat timp e tocata, ce are in compozitie etc. Am gatit sosul in tigaia ceramica despre care va spuneam, cumparata la super pret de pe www.megaokazie.ro
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de masline
- 1 kg carne tocata amestec
- ½ ceapa alba
- ½ ceapa rosie
- un ardei gras alb
- un ardei gras rosu
- o radacina mica de patrunjel
- ½ radacina pastarnac
- 2-3 morcovi
- ¼ dintr-o gulie mare
- ¼ dintr-o telina (sau o telina mica, din cea care se vinde cu tot cu frunze)
- 2 tije apio
- 750 ml passata ( eu am pus 500ml passata si 250 ml ketchup facut in casa)
- sare, piper dupa gust
- cate o lingurita de busuioc, frunze de telina si oregano uscate
- ½ lingurita rozmarin
- ½ lingurita nucsoara proaspat macinata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu