vineri, 2 septembrie 2011
Makluba - mancare arabeasca
Macluba este o mancare arabeasca, pe care arabii o gatesc cu mult succes de foarte multi ani.
Ingrediente folosite pentru o Makluba minunata:
- 8 cartofi medii ( nu foarte mari)
- o conopida mare
- 2 vinete mari
- 1 kilogram de pulpe de pui
- o cana mare de orez
- 200 grame usturoi ( se poate adauga mai mult, dupa gust)
Etapele prepararii:
Se pun la fiert carnea de pui, in apa cu diverse condimente (sare, piper, ierburi aromatice, boia, curry etc).
In acelasi timp, se prajesc cartofii taiati rondele de grosime medie.
Se prajeste apoi conopida rupta in buchetele si se scoate pe servetele, ca sa absoarba suplusul de ulei. Vinetele se curata de coaja si se prajesc, tot taiate rotund (fara a le sara insa pentru ca lasa multa apa).
Se pregateste o cana cu orez (nefiert) si se curata circa 200 grame de usturoi. Dupa ce fierbe carnea de pui, este scoasa din apa iar apa se drege cu mult piper si putin sare daca mai este cazul.
Se aseaza in oala asa, in straturi: putin ulei, carnea de pui, vinetele, conopida, cartofii si se presara printre ele cateii de usturoi. Se pune deasupra orezul si peste toata compozitia se adauga apa de pe carne.
Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pana fierbe orezul. Se verifica oala din cand in cand, sa nu scada apa si sa nu se prinda de fundul oalei.
In momentul in care se termina de fiert, se intinde un celofan sau o musama pe masa si se rastoarna efectiv oala cu fundul in sus.
Se serveste taiata cu multa smantana peste.
Dr. Bebe va ureaza Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu