marți, 13 septembrie 2011

Cornulete cu sunca

Faina - 250 grame
Unt - 150 g
Drojdie - 30 g
Smantana subtire - 150 g
Oua - 2 oua mari
Sunca - 200 g
Sare


Se prepara drojdia la inceput, apoi se adauga o bucata de unt moale(cca 50 g), smantana si un ou intreg, amestecand foarte bine toata compozitia

Se adauga 200 de faina cu care se amesteca si se framanta timp de cateva minute.

Se lasa aluatul sa creasca (timp 15 min), se aseaza apoi pe masa presarata cu faina si i se da o forma de dreptunghi. S presara si deasupra putina faina si se intinde o foaie subtire.

Diferenta de unt ramasa (50 g), se freca impreuna cu faina ramasa (50 g) pana in momentul in care se omogenizeaza, apoi se intinde usor pe toata foaia intinsa.

Se ruleaza aluatul, de la un capat la altul.

Ruloul obtinut se preseaza cu palma si cu sucitorul pana capata latimea dorita, apoi i se aduc capetele mai lungi pana la mijloc si se mai indoaie o data suprapunandu-se.

Aluatul e gata si se desface in foi si se pune la cuptor de indata.

Nu se deschide cuptorul timp de 15 minute.

Niciun comentariu: