marți, 13 septembrie 2011

Sos de macris

250 gr frunze de macris
o linura ceapa rasa
3 linguri untdelemn
100 ml smantana
30 grame faina
patrunjel
tarhon
zahar
sare

Frunzele de macris, curatate de codite, se spala, se aduna in manunchiuri, apoi se taie in felii late.

Ceapa se caleste un minut in grasime, se adauga macrisul si se amesteca pana cand ii scade volumul.

Se adauga peste tot 250 ml de apa si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

Faina se freaca bine cu 2 linguri de apa rece si se adauga apoi in sos, pana cand da primele clocote.

Se ia de pe foc, se sareaza si se amesteca cu smantana, frecata bine cu o lingura de apa rece. Puneti o lingurita cu zhar pentru a-i reduce din acreala.

Pentru aroma se mai aduaga patrunjel si tarhon.

Niciun comentariu: