vineri, 2 septembrie 2011

Varza de Bruxelles Gratinata


Varza de Bruxelles se cumpara fie congelata din supermarket, fie proaspata. In aceasta retat culinara se poate folosi oricare, in cazului celei congelate trebuie decongelata.

Iata ingredientele:
- 2-3 oua
- 200 g de cascaval ras
- 100 g smantana
- o lingura de unt
- 2 linguri de faina
- 100 ml de lapte
- pesmet prajit
- condimente: vegeta, piper, sare, oregano

Modul de preparare:

1. Se fierb varzuta in apa cu vegeta si se aseaza intr-un vas rezistent la cuptor.
2. Se sparg ouale si se bat impreuna cu jumatate din cascavalul ras si se pun peste varza.
3. Intr-un vas se topeste untul si se adauga cele 2 linguri de faina. Se ia de pe foc si se stinge cu lapte si smantana. Se condimenteaza cu oregano, piper si vegeta.
4. Se toarne sosul peste varza, se presara restul de cascaval si pesmetul.
5. Se lasa la cuptor circa 20 de minute.

Dupa gustul fiecaruia se serveste atat cald cat si rece.

Niciun comentariu: