Este nevoie de:
- 3-4 castraveti de marime mijlocie acriti in saramura sau in otel foarte diluat
- O ceapa de marime mijlocie
- 3-4 linguri untdelemn
- 50 ml suc de rosii sau o lingurita pasta de rosii
- 2 linguri vin
- 25 g faina
- 100 ml smantana
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
Ceapa tocata marunt se caleste in untdelemn un minut, pe urma se pune un varf de lingurita cu boia dulce de ardei si apa circa 500 ml.
Castravetii necuratati se rad prin rozatoarea cu gauri mari. Daca sunt prea acri sau prea sarati, se scurg bine de zeama si apoi se adauga in sos. Se fierb timp de o ora pana se moaie.
Dupa ce sunt fierti, se freaca faina cu sucul de rosii si cu vinul si se toarna in sos, lasand sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu smantana subtire.
Se ia de pe foc, imediat se adauga smantana si o lingura de apa rece si se amesteca cu sosul.
Dupa gust, se potriveste cu sare si se pune o lingurita cu varf de zahar, pentru a-i reduce din acreala. Pentru aroma se mai adauga marar si o mica ramura de cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu