luni, 12 septembrie 2011

Sos picant

- 50 ml undelemn sau alta grasime
- 50 g ceapa
- 150 ml vin sec
- 100 ml suc de rosii
- o lingurita rasa mustar
- 25 g faina
- 300 ml apa
- sare
- piper
- 2 boabe de cimbru
- o foaie de dafin
- o bucatica de scortisoara nemacinata

Acest sos trebuie sa contina arome mai puternice si neaparat vin. Se poate pune, dupa gust, din toate.

Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic doar un minut, ca sa isi dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic.

Se adauga faina, diluata cu vinul si toate celelalte ingrediente.
Sosul se lasa sa fiarba cateva clocote si se sareaza.


Recomadat a se servi cu snitel natur din orice carne, escalop de vitel, ficar prajit, etc.

Niciun comentariu: