Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
400 grame spaghetti (spaghete)
350 grame file somon afumat
400 ml smântână dulce grasă (32%)
1 cană de mazăre congelată
8 ciuperci de cultură
1 ceapă medie
2 linguri de unt
1 legătură mare pătrunjel proaspăt
sare
piper proapăt măcinat
Preparare:
Fierbeţi pastele.
Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul.
Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
Tăiaţi ciupercile felii.
Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji.
Adăugaţi ciupercile.
Stingeţi cu smântâna.
Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă.
Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute.
Asezonaţi cu sare.
Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat.
Sursa - www.cevabun.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu