vineri, 2 septembrie 2011

Spanac ca la mama acasa


Ingrediente:
- 1 kilogram de spanac
- 1 litru de lapte proaspat
- 2-3 linguri mari de ulei
- o lingura mare de faina
- o capatana de usturoi
- sare dupa gust

Se prepara:
1. Spanacul se spala, frunza cu frunza si se rup coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare (se adauga spanacul doar cand apa a inceput sa fiarba, nu deodata cu apa). Se lasa la fiert circa 20 de minute

2. Se lasa spanacul sa se raceasca intr-o strecuratoare, astfel incat sa se scurga bine de apa. Apoi se toaca marunt, cat de marunt cu putinta.

3. Intr-o oala se face ingrosala, respectiv se pun la incins cele 2 linguri de ulei si cea de faina. Este indicat sa nu fie incins uleiul cand adaugati faina, ca sa nu se faca cocoloase.

4. Se adauga peste ingrosala spanacul tocat marunt, usturoiul pisat si se amesteca la foc mic, 5 minute.

5. Se adauga laptele si se mesteca incotinu. La final se aduga cantitatea de sare dorita dupa gust.

Spanacul este delicios primavara cand se culege. Aceeasi reteta delicioasa o puteti prepara si cu urzici in loc de spanac.

Se recomanda a se servi impreuna cu piure de cartofi si ochiuri.

Niciun comentariu: