vineri, 2 septembrie 2011

Vinete umplute la cuptor



Ingrediente:
- trei vinete medii (mai mult rotunde decat lungi)
- 300 g de carnaciori (recomandabil orice mezel)
- 3 ardei grasi
- 2 cepe
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri de smantana
- 2 rosii mari
- sare
- piper
- patrunjel verde

Mod de preparare:
Se taie vinetele in jumatati si se scobeste interiorul cu ajutorul unui cutit.
Se maruntesc toate ingredientele si se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se pune intai ceapa, apoi ardeii si doar ultimii carnaciorii.
Se umplu vinetele si se aseaza intr-o tava.
Se aseaza feliile de rosii si apoi cascavalul si putina smantana.
Se condimenteaza si se dau la cuptor pana cand se inmoaie vinetele si se rumeste cascavalul si smantana..

DE RETINUT

Puteti prepara aceasta reteta si de post, renuntand la oua si adaugand doar putin cascaval de post.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

Reteta testata de bucatarul Dr. Bebe


Niciun comentariu: