Ingrediente:
- trei vinete medii (mai mult rotunde decat lungi)
- 300 g de carnaciori (recomandabil orice mezel)
- 3 ardei grasi
- 2 cepe
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri de smantana
- 2 rosii mari
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se taie vinetele in jumatati si se scobeste interiorul cu ajutorul unui cutit.
Se maruntesc toate ingredientele si se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se pune intai ceapa, apoi ardeii si doar ultimii carnaciorii.
Se umplu vinetele si se aseaza intr-o tava.
Se aseaza feliile de rosii si apoi cascavalul si putina smantana.
Se condimenteaza si se dau la cuptor pana cand se inmoaie vinetele si se rumeste cascavalul si smantana..
DE RETINUT
Puteti prepara aceasta reteta si de post, renuntand la oua si adaugand doar putin cascaval de post.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Reteta testata de bucatarul Dr. Bebe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu