vineri, 9 septembrie 2011

Shepard pie


Ingrediente:
  • 500 grame carne tocata (de preferinta de vita)
  • 500 grame cartofi
  • 3 oua
  • 250 grame de parmezan
  • 50 ml vin rosu
  • 1 ceapa de mare
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei
Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii dupa ce au fost curatati si taiati. Intr-o tigaie impreuna cu putin ulei se caleste carnea tocata amestecand foarte bine pentru a nu se face cocoloase. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pana cand devine sticloasa. Se adauga condimentele si vinul dupa gust. Cartofii fierti se paseaza, se amesteca cu cele 2 oua si cu 100 grame de parmezan. Intr-un vas de yena se asaza compozitia cu carne peste care se asaza cea cu cartofi, iar deasupra cantitatea de parmezan ras ramasa. Se introduce in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.





Niciun comentariu: