luni, 5 septembrie 2011

Budinca de tapioca

E delicioasa, simplu de facut si se poate servi cu gem sau scortisoara in loc de ciocolata.


Tapioca este prea putin cunoscuta la noi.
Puteti cumpara perle de tapioca la plafar, la magazinele naturiste si bio si asta nu poate decat sa ne bucure, pentru ca budinca din tapioca este o delicatese.

Tapioca este de fapt un amidon extras din radacina unei plante si este folosit la nivel mondial pentru prepararea deserturilor, budincilor, bauturilor.

INGREDIENTE
- 750ml lapte
- 100g perle de tapioca
- 100g zahar tos
- 2 oua
- un varf de cutit de sare
- ½ lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
Intr-o craticioara amestecam laptele, zaharul si perlele de tapioca. Le lasam la foc mic pana incep sa fiarba, apoi la foc mediu, timp de 5-7 minute, amestecand in continuu. Apoi, tragem de pe foc. Batem ouale ca pentru omleta (impreuna cu sarea) si le amestecam cu un polonic din amestecul de lapte (cate 2 linguri o data, amestecand bine cu telul dupa fiecare aditie). Apoi turnam amestecul de oua peste budinca din cratita, omogenizam si punem din nou la foc, la flacara medie, 5-10 minute sau pana perlele de tapioca sunt moi si budinca se ingroasa suficient pentru a acoperi fundul lingurii. Adaugam si vanilia, amestecam, apoi punem budinca in forme.

Budinca de tapioca se poate servi rece sau calda, in functie de preferinte.


Niciun comentariu: