luni, 12 septembrie 2011

Sos ragu


INGREDIENTE
Un morcov, un pstrunjel, 1/2 telina (toate 250 g), o ceapa de marime mijlocie (80 g), 50-80 ml undelemn, 50-100 ml vin alb sec, 50-100 ml suc de rosii sau o lingurita cu varf pasta de rosii, lamaie, o foaie de dafin, 25 g faina, 20 g zahar, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, sare.

MODUL DE PREPARARE
Zarzavatul si ceapa, rase prin rozatoarea cu gauri mari, se calesc in tot undelemnul timp de 2 minute, la foc mic, amestecand mereu. Se stinge totul cu 250 ml apa fierbinte si cu o lingurita de sare.

Se lasa sa fiarba acoperit, pana cand se moaie bine zarzavatul, completand apa, daca aceasta scade.

Se trece, apoi, zarzavatul cu tot sosul prin sita de sarma sau prin alt aparat de presat. Sosul se pune din nou in cratita, se adauga foaia de dafin, faina frecata cu sucul de rosii, vinul, zaharul caramelizat separat intr-o tigaita si stins cu 2-3 linguri de apa fierbinte, piperul si 4 felii de lamaie.

Se completeaza lichidul cu vin, suc de rosii sau apa, ca sa rezulte circa 600 ml de sos.

Se lasa sa fiarba 5 minute, ca sa se lege, iar la final mai puteti adauga pentru guat sare, vin sau zeama de lamaie.

Niciun comentariu: