marți, 6 septembrie 2011

Foietaj cu branza si ciuperci

Ingredientele necesare:
- foi de placinta 500 g
- branza sarata 500 g
- 1 ou
- 1 cutie de ciuperci
- 1 ceapa
- marar
- 2 linguri de smantana
- margarina

Foile se decongeleaza, apoi se inting si se tin acoperite cu un prosop pentru a-si pastra umiditatea. Este necesar sa le intindeti umede, altfel se usuca si nu mai sunt bune.

Umplutura de branza
Se pune intr-un vas branza, un ou, mararul si smantana. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena.

Umplutura cu ciuperci
Se taie ceapa marunt marunt si se caleste. Apoi se pun ciupercile si se lasa putin la calit impreuna.

Se intind foile, si se pun 2 linguri de umplutura (una de branza, una de ciuperci) si apoi se impatura astfel incat sa nu aiba pe unde sa iasa umplutura.

Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau ulei si se baga la cuptorul incins.
Se lasa in cuptor 15 minute.

ATENTIE - Foietajul se coace foarte repede.

Niciun comentariu: