duminică, 11 septembrie 2011

Sos de rosii

-1 lingura cu varf de faina
-250 ml. suc de rosii
-250 ml. apa sau supa de zarzavat
-20 g. unt
-frunza de telina
-1 ceapa mica
-sare

Faina se pune intr-o craticioara de 1 l si se dilueaza cu sucul de rosii, adaugat cate putin la inceput, ca sa nu se faca cocoloase si apoi cu apa sau supa.

Pentru aroma si gust mai bun se pun o lingurita cu varf de vegeta sau o frunza de telina, o ceapa mica crestata in sferturi si sare, dupa gust.

Se fierbe la foc mic, 10 minute, pana se leaga sosul. Cine doreste un sos mai gros, mai poate adauga jumatate de lingura de faina frecata cu lingura de apa rece cu care se mai fierbe cateva clocote. Daca este prea gros, se pune putina apa sau suc de rosii.

Se serveste cu rasol de carne de vita sau pasare, asociat cu piure de cartofi, garnitura de orez sau macaroane.

Niciun comentariu: