marți, 13 septembrie 2011

Oua umplute

Ingediente - reteta de 8 oua
- numar de oua 8
- unt 75 g
- smantana 100 ml
- patrunjel maruntit
- piper
- sare
- mustar
- gogosari, castraveti murati, masline (pentru ornare)
- pate de porc 100 g

Se fierb ouale puse in apa rece, cu un varf de cutit de sare, necesar pentru a nu se sparge in timpul fierberi.

Ouale se fierb timp de 7-8 minute, conform retetei de oua fierte tari, important sa fiarba cu galbenusul tare la final.

dupa ce sunt fierte, ouale se decojesc usor si se taie in jumatate, scotand afara galbeusul.

Galbenusele de la toate ouale se pun intr-un castron, se zdrobesc bine si se adauga pate (moale), se adauga untul si amesteca continuu pana devine o pasta.

Smantana, sarea si patrunjelul maruntit se adauga la final si se mai amesteca de cateva ori tot.

Se umplu jumatatiile de oua cu compozitia formata si se orneaza cu bucatele de gososari, castraveti sau masline murate.

Jumatatiile de ou umplute si ornate se aseaza bine intr-un sos de maioneza.

Niciun comentariu: