vineri, 2 septembrie 2011

Rulou de piept de pui in varza rosie



Ingrediente:
- 1 piept de pui
- o varza rosie mica
- o ceapa
- 300g ciuperci
- un paharel vin alb
- patrunjel
- condimente

Pregatirea varzei
Se desfac frunzele (este nevoie de 4 frunze mari) si se taie cotoarele, nervurile si partile ingrosate, apoi se oparesc cam 8-9 minute (Oparitul- se pune apa la fiert, cam cat sa acopere frunzele. Cand apa fierbe, se pune putina sare si se introduc frunzele)

Pieptul de pui se taie felii mai groase si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza.

Ciupercile se toaca marunt marunt, impreuna cu ceapa si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei sau unt. Se adauga cateva frunze de patrunjel.

Pe fiecare felie de carne se pun cate 2-3 linguri din umplutura de ciuperci (sau mai mult, in functie de cat de mare e felia de pui)

Se ruleza feliile de piept de pui si se aseaza rulourile obtinute mai devreme in frunzele de varza si se ruleaza din nou, apoi se leaga cat de strans cu o ata, asa incat sa nu se "destrame" cand le bagam la cuptor.

Se lasa la cuptor cca 1 ora, la foc mic, ca sa se intrepatrunda cat mai bine gusturile si aromele din rulou.

Niciun comentariu: