- 4 vinete
- 2 bucati de piept de pui dezosate
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- oregano
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- ulei de masline
- 4 rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 75 g cascaval ras
- smantana pentru servit
- Speli vinetele bine, le stergi si le tai in jumatati, pe lung, indepartezi pulpa cu ajutorul unei linguri, lasand 1 cm de pulpa pe coaja, apoi le dai cu un praf de sare si le lasi sa se scurga de zeama.
- Intre timp, calesti cepele in doua linguri de ulei, adaugi carnea tocata si lasi totul pe foc pana scade tot sucul lasat.
- Condimentezi cu praful de oregano, piper si potrivesti de sare, iar la sfarsit, adaugi si verdeata tocata fin.
- Cu aceasta umplutura indopi jumatatile de vinete scurse, apoi le ornezi cu rondele subtiri de rosii si ardei (alternand intre ele).
- Asezi vinetele in tava de copt si le stropesti cu ulei de masline, apoi le pui la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.
- Scoti tava si presari deasupra fiecarei jumatati de vanata cascaval ras, apoi bagi din nou tava la cuptor inca 5 minute pentru gratinare.
- Servesti vinetele calde sau reci, cu smantana proaspata deasupra.
- Pofta buna!
Sursa - www.bucatarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu