Ingrediente:
- o cutie de foi pt lasagna (recomandam produse din import)
- parmezan ras (poate sa fie si din cutie)
- 100 grame de unt
- o lingurita de sare
Mod de preparare:
1. Se fierb foile in apa cu sare si o lingura de ulei, pentru ca altfel nu se mai lipesc. Se unge o tava cu unt si se aseaza primul strat de foi.
2. Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb si se presara cu parmezan.
3. Se pune iar un strat de foi si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de foi.
4. Se unge cu unt deasupra, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, timp de o ora. Se tine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, dupa 30 de min de stat in cuptor, se indeparteaza folia de aliminui si se mai lasa alte 30 de min la cuptor.
Sosul de carne (RAGU)
- 400 de g de carne tocata (in mod normal se foloseste carne de vita sau vita+porc, dare u am pus carne toccata de pui, fiind mult mai usoara)
- un borcan de pasta de rosii (eu am folosit Pasta de Tomate Bunica, foarte concentrate si foarte aromata)
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- telina (fie verde, tulpini, fie frunze de telina uscata)
- condimente: sare, piper, vegeta, NUCSOARA (neaparat)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu