vineri, 2 septembrie 2011

Piept de pui cu miere si portocale



INGREDIENTE
- 2 piepti de pui
- o portocala feliata
- miere
- condimente pentru pui, busuioc, vegeta (dupa gust)

Mod de preparare
Se spala bine puiul si se taie fiecare pipt in doua. Se freaca bine fiecare bucata cu condimente. Apoi se ungu puiul cu miere, cu ajutorul unei pensule (stratul de miere sa fie cat de gros).
Se cresteaza fiecare bucata de pui in doua parti, pe diagonala. In fiecare crestatura se pune cate o felie de portocala.
Apoi se aseaza puiul intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptor 30 de min, la foc mic. cu 5 min inainte de a se scoate din cuptor, se intoarce, ca sa se rumeneasca mierea...si gata!

Se serveste puiul cu garnitura de orez si un sos foarte bun, facut astfel: se taie o vanata cubulete, se prajeste in putin unt. Cand vanata se inmoaie, se adauga sos de tomate si mult busuioc.

Timp de pregatire 1 ora. Produsul se serveste cald.

Niciun comentariu: