vineri, 2 septembrie 2011

Aripioare picante

Aripioare picante la cuptor



O reteta sanatoasa si fara E-uri facuta acasa cu ingrediente naturale.
Produs similar gen KFC, MC'Donalds, Springe Time

Ingrediente:
- 8 aripioare de pui
- 2-3 linguri de unt
- 2 linguri de miere
- 2-3 linguri de sos de rosii
- condimente: Chilli, piper, sare, condimente pentru pui sau vegeta

Cum se prepara?
Se pun la fiert aripioarele de pui pana dau un clocot. In acelasi timp, intr-o tigaie, se topesc cele 2 linguri de unt si se adauga apoi rand pe rand, celelalte ingrediente si se amesteca pana se obtine un sos omogen si destul de dens. Condimentele se adauga dupa gust, dar atentie mare cu chilli-ul pentru ca in functie de firma care il produce, poate fi extrem de picant (de exemplu, chilli-ul de la Fuchs sau Galeo este extrem de picant, pe cand cel produs de Cosmin este destul de dulce). Nu uitati sa puneti cuptorul la incins.

Se ia o cratita destul de mare si se umple pe jumatate cu apa, apoi se acopera cu capacul pus invers si se unge capacul cu o lingura de ulei. Dupa ce fierb aripioarele, se aseaza pe capac si cu o pensula se ung cu sosul preparat anterior. Cratita se introduce la cuptor si se lasa cca 15-20 de minute pana ce se rumeneste puiul si se face o crusta.


Niciun comentariu: