miercuri, 14 septembrie 2011

Tocana de legume

Este nevoie de:
- 2-3 cartofi
- 2-3 morcovi
- o telina
- un patrunjel
- 2 gogosari sau ardei rosu mai carnosi
- suc de rosii
- 2 cepe
- 5 linguri de ulei

Dupa gust se adauga sare, piper, boia dulce, conopida, vinete, pastai de fasole verde.



Mod de preparare
Se curata si se spala bine toate legumele si zarzavaturile.

Morcovii, cartofii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii subtiri.

Ardeii se taie marunt, iar varza fideluta.

Prima data se rumenesc cepele tocate, in ulei sau untura fierbinte; tocana de legume iese deosebit de gustoasa daca folositi mai multa grasime.

Se adauga zarzavatul si se lasa sa se caleasca timp de 5 minute.

Daca se pune la si cateva buchetele de conopida, este bine ca aceasta sa se prajeasca separat in putin ulei, inainte de a fi adaugata la mancare.

Se completeaza tocana cu rosiile taiate in felii sau 100 ml suc de rosii, sare, apa cat sa aiba in ce fierbe legumele. Se acopera si se lasa tocana de legume sa fiarba acoperit, la foc mic sau in cuptor.

Niciun comentariu: