vineri, 2 septembrie 2011

Pui cu portocale


O reteta foarte speciala, pentru atunci cand vine regele la cina, sau pur si simplu va rasfatati (cum e cazul meu ).

Reteta este originala, creeata de bucatarul Doctor Bebe.

Ingredientele ce se folosec la preparare:
- piept de pui dezosat (sau orice gen de carne de pui
- aripioare, pulpe intregi, pulpe dezosate)
- 4 portocale
- 1 morcov fiert
- o lingura stafide
- 2 linguri zahar
- 2 linguri unt
- un paharel de vin

Cum trebuie sa procedam?
Se fierbe morcovul. Se storc doua dintre portocale iar celelalte doua se curata de coaja (inclusiv de coaja alba, care poate da un gust amar sosului) si se taie bucatele.

Etapa 1 - Se pune puiul intr-o oala, se acopera cu sucul de portocale, diluat cu putina apa, se adauga morcovul pisat si stafidele si se lasa sa fiarba impreuna.

Etapa 2 - In alt vas, se topesc cele 2 linguri de unt si se adauga zaharul. Cand se topesc se adauga cele doua portocale taiate felii si vinul si se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic.

Etapa 3 - Se scoate puiul din primul sos si se aseaza intr-un vas de yena.

Etapa 4 - Cele doua sosuri (si cel in care s-au inabusit portocalele si cel in care a fiert puiul) se amesteca si se toarna peste pui, fiind gata de bagat la cuptor.

Niciun comentariu: